CSQP veu en la decisió d'Estrasburg una "garrotada" a l'Estat

Fachin avisa que "el més greu és que molts anys després" del cas Atutxa "la situació sigui més greu encara", en referència a la Mesa del Parlament

 

 
 
El portaveu parlamentari adjunt de CSQP, Albano Dante Fachin, considera que la condemna d'Estrasburg a Espanya per inhabilitar l'expresident del parlament basc, Juan María Atutxa, és una "garrotada en la manera com es prenen aquestes decisions" a l'Estat. "Això que va passar fa molts anys és greu però el més greu és que molts anys després la situació sigui més greu encara", ha assegurat aquest dimarts en roda de premsa al Parlament. De fet, creu que el Tribunal Europeu de Drets Humans ha "tocat el crostó" a l'Estat, que "no esmena" els seus problemes sinó que els "empitjora". En aquest context, Fachin ha assegurat que des d'un punt de vista polític el cas d'Atutxa dibuixa un "paral·lelisme gairebé absolut" amb les querelles contra cinc membres de la Mesa del Parlament.
Fachin no ha entrat a valorar si el paral·lelisme també és jurídic, però crec que si hi que hi ha un recorregut compartit en clau política. En aquest context ha recordat la compareixença d'aquest dilluns al TSJC del seu diputat Joan Josep Nuet, "un polític no independentista". "No som davant d'una batalla judicial contra els independentistes sinó contra el 80% dels catalans que volen decidir el seu futur", ha assegurat Fachin.
 
 
 
D'altra banda, Fachin ha assegurat que aquest dimarts és una jornada "històrica" perquè per primer cop una moció de censura presenta un candidat a president que "defensa obertament el dret a decidir dels catalans". De fet, li ha cridat l'atenció del debat al Congrés que Mariano Rajoy hagi citat Veneçuela i en canvi hagi "desconnectat" de Catalunya. "Ha desistit absolutament de la seva responsabilitat", ha etziba Fachin a Rajoy. 
 
 

Comentaris