El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
CSQP s’abstindrà en la resolució del referèndum de JxSí i la CUP
  • CA

 

Catalunya Sí que es Pot s’abstindrà en la votació de la resolució conjunta de JxSí i la CUP sobre el referèndum, que contempla la celebració del referèndum al marge que l’Estat espanyol doni permís o no. Fonts de CSQP expliquen que la raó de l’abstenció és “respondre al moviment que ha fet el Govern en el sentit de buscar l’acord amb l’Estat i de treballar perquè el referèndum s’adreci a una majoria de la població, però això no vol dir que estiguem d’acord amb el full de ruta i el referèndum unilateral”. D’aquesta manera, la resolució dels independentistes tindrà el suport de 72 diputats, 52 vots en contra i 11 abstencions, mentre que la resolució de CSQP tindrà 73 vots a favor. De fet, des de CSQP no descarten que la CUP acabi proporcionant-los també una abstenció, si bé els cupaires encara no s’han pronunciat. 

 

 

Per altra banda, CSQP votarà no  la resolució conjunta de JxSí i la CUP en què s’insta el Govern a crear un Consell Assessor del Procés Constituent en el termini de dos mesos format per experts de diversos àmbits per tal d’assessorar el procés constituent liderat per la societat civil organitzada. 

 

 

En canvi, s’abstindrà en la resolució dels independentistes que proposa al Parlament crear una comissió de seguiment en el termini d’un mes una comissió de seguiment del procés Constituent per tal d’emparar les diferents fases del procés  i vetllar per la definició i el desplegament del programa, calendari i pressupostos. 

Per altra banda, CSQP votarà a favor que el Parlament de Catalunya encoratgi els ajuntaments a impulsar els debats constituents des de l’àmbit local, promovent la participació de la societat civil i facilitar els recursos i espais propis necessaris per al correcte desenvolupament del debat ciutadà. 

 

 

I finalment, pel que fa a la resolució que parla d’eleccions constituents sis mesos després de la celebració del referèndum, CSQP hi votarà en contra. Aquesta resolució insta el Govern a proveir-se de les eines necessàries per garantir la convocatòria i realització de les eleccions constituents en els sis mesos següents al referèndum d’autodeterminació en cas que l’opció independentista aconsegueixi més del 50% dels vots favorables. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa