El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
CSQP no anirà a l’acte sobre la llei del referèndum
  • CA

 

El grup parlamentari de Catalunya Sí Que es Pot (CSQP) no assistirà a l’acte sobre la llei del referèndum que han organitzat Junts pel Sí (JxSí) i la CUP per presentar els detalls legislatius de la votació de l’1-O, i que tindrà lloc aquest dimarts al migdia a l’Auditori del Parlament. Tal i com han confirmat a l’ACN fonts de CSQP, sí que hi assistiran els diputats Albano Dante Fachin, Joan Giner i Àngels Martínez, tots tres membres de Podem, així com el coordinador general d’EUiA i secretari tercer de la Mesa del Parlament, Joan Josep Nuet. Segons les mateixes fonts, CSQP ha constatat en una reunió aquest dilluns al migdia que no hi havia acord per anar a l’acte, de manera que no ha pogut prendre una decisió com a grup parlamentari per assistir-hi.

D’altra banda, fonts d’EUiA han explicat a l’ACN que Nuet també anirà a l’acte d’aquest dimarts al migdia “amb la voluntat de representar els Comuns”, ja que el coordinador general d’EUiA també és secretari i membre de l’executiva de Catalunya en Comú. “Hi ha molta gent dins l’espai dels Comuns que creu que s’hi ha d’anar”, han afegit les mateixes fonts. Al seu torn, el president del grup parlamentari de CSQP, Lluís Rabell (que és independent) no té pas intenció d’assistir-hi. 

 

Podem Catalunya ja havia confirmat aquest dilluns al matí que assistirà a l’acte de demà organitzat per JxSí i la CUP, obert als 135 diputats del Parlament. El seu secretari general, Albano Dante Fachin, ha explicat que el seu partit hi anirà a escoltar, i que espera que el Govern posi “llums i taquígrafs a allò que vol fer” respecte al referèndum. Tot i així, Fachin ha demanat que les explicacions es donin igualment a l’hemicicle del Parlament tenint en compte que és “l’espai sobirà de la ciutadania”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa