CSQP lamenta que Puigdemont expliqui el referèndum al carrer abans que al Parlament

Consideren que el Govern menysprea la cambra catalana en una qüestió de vital importància per als ciutadans catalans

 

 

 

Sota el títol Garanties.cat, el Govern ha anunciat que el proper 4 de juliol al vespre explicarà públicament en un acte tots els detalls tècnics, les garanties i el caràcter vinculant del referèndum d'independència que la Generalitat ha convocat per al proper 1 d'octubre. Que es fessin públics tots els detalls era també una exigència de la CUP, però també de CSQP, que defensa un referèndum acordat amb l'Estat i que considera que, a hores d'ara, la via unilateral que ha pres l'independentisme no permet donar garanties d'aplicació dels resultats, i en aquest sentit, els 'Comuns' aposten per una jornada democràtica de mobilització per al dret a decidir.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont | ACN

 

 

 

En aquest sentit, el diputat de CSQP Joan Coscubiela ha demanat a l'executiu català que doni les explicacions del referèndum en seu parlamentària, i ha considerat que la compareixença de Puigdemont ha de passar per davant dels actes "publicitaris i propagandístics": "El Govern té tot el dret del món a fer tots els actes publicitaris i propagandístics que vulgui, però té sobretot l'obligació de passar comptes davant del Parlament de Catalunya. El grau de menyspreu a què el Govern sotmet aquesta cambra en un tema clau com és el referèndum suposa un greu degradació de les funcions d'aquest Parlament", ha dit Coscubiela en una atenció als mitjans.

 

 

 

 

 

 

"Exigim que el president Puigdemont comparegui al Parlament i, solemnement, expliqui el seu full de ruta i les seves propostes. Perquè és evident que el Govern no ajuda gens aquells que estem treballant per fer un referèndum amb garanties, eficaç i que tingui conseqüències", ha sentenciat el diputat de CSQP.

Per altra banda, CSQP ha reiterat que l'informe presentat pels lletrats del Parlament sobre la reforma del reglament que aprovaran JxSí i la CUP avala la tesi dels grups de l'oposició que la reforma vulnera els drets de les minories parlamentàries en no permetre la presentació d'esmenes i altres procediments quan s'aprovi una llei per lectura única. "És un informe jurídicament molt sòlid, i si no en fan cas, situaríem el Parlament en uns nivells de degradació dels drets de les minories parlamentàries que no té precedents en cap altre parlament autonòmic ni tampoc al Congrés dels Diputats", ha avisat Joan Coscubiela.  

 

Comentaris