El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
CSQP diu que el dictamen del CGE sobre el Codi Tributari prova que “la desconnexió unilateral és inviable”
  • CA

 

Els grups parlamentaris de Cs, PSC i CSQP han carregat contra el Govern després del dictamen unànime del Consell de Garanties Estatutàries (CGE) sobre la proposició de llei del Codi Tributari de Catalunya d’aprovació dels llibres primer, segon i tercer, relatius a l’administració tributària de la Generalitat, emès aquest divendres al migdia. En una roda de premsa des dels faristols del Parlament, el portaveu de CSQP, Joan Coscubiela, ha opinat que el dictamen “desautoritza” la llei impulsada pel Govern i que, per tant, la “desconnexió unilateral és inviable”. La portaveu del PSC, Alícia Romero, ha afegit que la norma “no podrà ser de desconnexió”, i el portaveu de Cs, Carlos Carrizosa, ha titllat el dictamen de “nou ‘zasca'” al president, Carles Puigdemont, i al vicepresident, Oriol Junqueras.

El dictamen, que és consultiu i no vinculant, diu en les seves conclusions que l’article 111-4 del Codi Tributari vulnera l’article 9.3 de la Constitució, i que les disposicions addicionals sisena, setena i vuitena del llibre segon del Coti Tributari vulneren l’article 23.2 de la carta magna espanyola. A més, també apunta que la resta de preceptes examinats “no són contraris” ni a l’Estatut ni a la Constitució. Coscubiela ha apuntat que el CGE torna a dir al Govern i a la majoria que formen JxSí i la CUP que aquest “gegant mediàtic té els peus de fang”. 

 

El dirigent de CSQP ha insistit que, després del dictamen, Puigdemont hauria de “deixar de vendre fum” i plantejar-se “alguna cosa”, com ara “reconduir la situació”. Romero, per la seva banda, ha insistit que la llei del Codi Tributari podrà continuar el seu camí però en el marc de l’Estatut i no per la via que planteja el Govern per a “desconnectar unilateralment”, i ha exigit a l’executiu que “escolti i miri millor els papers”. El PSC ha anunciat que els propers dies farà esmenes subsegüents al dictamen perquè el projecte de llei sigui estatutari i constitucional.

 

Finalment, Carrizosa ha conclòs que el Govern no respecta les lleis, i ha afirmat que les iniciatives de Puigdemont i Junqueras tenen poca serietat. “Quants avisos més necessita el Govern per rectificar el rumb o convocar eleccions?”, ha reiterat el portaveu del principal partit de l’oposició.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa