El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs utilitzarà “qualsevol via jurídica perquè Torra compleixi la llei”
  • CA

Si aquest dimecres al matí el president Torra s’asseu al seu escó en el marc del ple del Parlament, Ciutadans ha anunciat que “seria una usurpació de funcions públiques”, i que actuarà en conseqüència. Si bé no ha concretat si es querellarà contra Torra o contra el president Torrent, sí que ha deixat clar que “ja s’han vulnerat en diverses ocasions els drets de l’oposició i no permetrem que el Parlament sigui el ‘cortijo’ dels separatistes”. Segons Carrizosa, la decisió de la JEC continua vigent, després que s’hagin desestimat les mesures cautelaríssimes. “Si el Suprem li accepta les cautelars, Torra podria tornar al seu escó, però ara mateix el Suprem no s’ha pronunciat i per tant està vigent l’ordre de la JEC”. Ara bé, Carrizosa ha reconegut que si el Suprem accepta les mesures cautelars demanades pel president Torra –podrien fer-se públiques demà-, Cs ho acatarà. Però també ha deixat clar que “utilitzarem qualsevol via jurídica perquè Torra compleixi la llei”.

I Carrizosa ha enviat també un avís al president del Parlament, Roger Torrent: “No reconeixem Torra com a president de la Generalitat, i estarem pendents de què faci el president del Parlament sobre el reconeixement de l’escó de Torra”. El portaveu de Cs ha avisat que demà, quan arrenqui el ple demanaran explicacions a Torrent: “El president ha de dir qui és diputat i qui no en iniciar el ple, i la JEC va dir que Torra no ho és i que l’acta és de Ferran Mascarell. Si Torra s’asseu al seu escó actuarem acatant la JEC, demanarem al senyor Torrent que acati, i si no denunciarem que està cometent un delicte. Torra sap que si usurpa les funcions de diputat cometrà una il·legalitat”. Cs diu que “legalment, no hi ha possibilitat de fer una sessió de control al president, perquè ja no ho és. I per tant, en tot cas pot ser una conversa”, però no concreta si abandonaran o no l’hemicicle.

Carrizosa també s’ha referit a la compareixença dels presos polítics el proper 28 de gener: “Farem escoltar a Oriol Junqueras allò que Sánchez no li ha dit, perquè representem el primer partit de Catalunya, i és que si ell està orgullós del cop d’estat que va fer, nosaltres parlarem i farem sentir la nostra veu”. Cs, però, no ha decidit encara si participarà a la compareixença o si expressarà la seva opinió en una roda de premsa. En tot cas, ha concretat que “no ens sembla bé que vinguin a fer apologia d’un cop d’Estat al Parlament, on van atemptar contra la dignitat de la cambra i de l’Estatut”. 

Pel que fa als pressupostos del Parlament, Carrizosa ha remarcat que no els votaran a favor si s’apuja el sou als diputats un 2%, i no pas un 1,75% com s’havia pactat, i si conté partides com “un vídeo per valor de 80.000 euro amb un missatge parcial per a major glòria del president Torrent”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa