Cs titlla de "salvatjada parlamentària" la reforma del reglament

De Páramo diu que Junqueras ha estat "el líder de la oposició somiat" per Convergència per donar-li "un xec en blanc" i no demanar-li explicacions sobre corrupció

 

El portaveu parlamentari de Ciutadans (Cs), Fernando de Páramo, ha dit que aquesta setmana "assistirem a una salvatjada parlamentària", referint-se al debat sobre la reforma del reglament del Parlament. Una iniciativa de Junts pel Sí i la CUP que el que pretén, segons el també Secretari de Comunicació de Cs, és "tapar la boca a la oposició". En roda de premsa, De Páramo s'ha referit a les informacions que publica aquest dimarts el digital 'El Español', que parlen d'un informe intern encarregat per Infraestructures –depenent de l'àrea que encapçala el president d'ERC-, que indicaria irregularitats en la concessió d'obra pública durant el mandat de Mas. De Páramo ha dit de l'actual vicepresident del Govern que, fins que es va formar Junts pel Sí i va entrar a la Generalitat, va ser "el líder de la oposició somiat". "L'any següent, Junqueras es passa al Govern i li dóna un xec en blanc a Convergència, i no li demana explicacions sobre corrupció", assenyala el portaveu de Ciutadans.

Ciutadans farà també com el que va anunciar dilluns el PPC i presentarà recurs d'empara al Tribunal Constitucional (TC) quan s'aprovi la modificació del reglament del Parlament. De Páramo ha lamentat l'actitud del Govern de Junts pel Sí i també la del president Puigdemont, a la que el dirigent de la formació taronja li ha demanat que "doni la cara" i respongui a les qüestions que li plantejaran en el ple les diverses formacions polítiques.

 

Entre els temes a tractar, el que ha definit com una "crisi interna de Govern sense precedents", que aquest dimarts afegeix un nou nom a aquesta renovació de càrrecs: la substitució del número 2 del Departament de Cultura, Xavier Gibert, qui ha estat cessat i substituït per Maria Dolors Portús. "Estem davant d'una 'Operació Sortida del Govern de Puigdemont", ha manifestat De Páramo, qui ha esmentat el que considera que són els "requisits per ser conseller per un dia": "Ser molt independentista, tenir carnet de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i voler saltar-se les lleis"; ha indicat. 

En aquest sentit, el Secretari de Comunicació del principal partit a la oposició critica que l'actual Govern estigui concentrat en l'independentisme, deixant de banda les qüestions que afecten i preocupen els catalans. "Ja no hi ha consellers de Salut, d'Ensenyament o d'Empresa; només hi ha Consellers per a la independència", ha raonat. 

 

 

Recordant que Ciutadans ha presentat una moció perquè es convoquin eleccions, Fernando de Páramo considera que el ple que comença aquest dimarts serà possiblement "l'últim de Puigdemont". Pel que fa als motius per demanar convocatòria de nous comicis, ho ha resumit en tres motius: perquè el Govern "ha mentit" a la societat catalana, i fins i tot als qui els han recolzat, per la "inacció" del mateix executiu i pel "fracàs" del 9-N, una "pèrdua de temps" quem segons De Paramo, que no hauria de repetir-se celebrant l'1-O.

 

Comentaris