El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs retira una pancarta de suport als presos polítics del balcó de l’Ajuntament de Reus
  • CA

 

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha condemnat aquest divendres al migdia la retirada de la pancarta de ‘Llibertat Presos Polítics’ per part d’un grup d’unionistes entre els quals hi havia dos dels quatre regidors de Ciutadans de Reus. La sostracció del cartell ha comportat la confrontació entre “l’escamot” i persones que estaven aquest matí a la plaça del Mercadal. Per tot plegat, en una compareixença d’urgència, el batlle ha anunciat que presentarà dues denúncies als Mossos d’Esquadra, la primera d’elles per defensar la institució municipal i, la segona, per amenaces i injúries contra l’alcalde. “Ningú pot atacar la seu de la sobirania popular, si hi ha una pancarta a l’Ajuntament és perquè la majoria dels representants de la sobirania popular ho han decidit”, ha reblat Pellicer. A més, ha carregat contra el grup municipal de Ciutadans i els ha responsabilitzat de provocar “fractura social i enfrontaments greus”, entre la ciutadania. L’alcalde ha fet una crida a les autoritats i a la policia per vetllar per la convivència.

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha mostratel seu suport a l’alcalde de Reus. En un tuit, el president ha agraït a l’alcalde que tornés a penjar a la façana del consistori la pancarta ‘Llibertat Presos Polítics’. “Gràcies, Alcalde! Contra la intolerància i per la llibertat d’expressió sempre”, ha expressat Torra.

 

En un comunicat de premsa, CS ha informat que ha retirat la pancarta “per donar compliment a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que insta a garantir la neutralitat i el respecte a la pluralitat dels ciutadans”. Afirmen que “aquesta és una acció reivindicativa més que forma part de la campanya de Cs de retirada de la simbologia partidista als espais públics i sota el lema #SonDeTodos”.

 

Des de la formació taronja, explica la nota, “ja s’ha demanat en reiterades ocasions la retirada de la pancarta i el llaç groc de l’Ajuntament i es va denunciar davant la delegació del govern d’Espanya  perquè s’apliqui en tota Catalunya aquesta sentència del TSJC”. Segons Cs, l’activitat “s’ha desenvolupat sense violència, encara que l’alcalde s’ha dirigit als presents de Ciutadans i els ha increpat”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa