El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs recorrerà la Llei de transitorietat al TC “al minut ú”
  • CA

 

 

El líder de Cs, Albert Rivera, ha assegurat aquest dilluns que la seva formació presentarà un recurs d’inconstitucionalitat contra la Llei de transitorietat de Catalunya “al minut ú”, en referència als suposats plans del Govern de registrar la norma al Parlament a finals d’aquesta setmana. En roda de premsa després de l’executiva del seu partit, ha assegurat que la norma “no entrarà en vigor” perquè el TC “la suspendrà immediatament”. “No és una llei, és una broma, que ni tan sols té consistència jurídica i no té cabuda ni a l’Estatut ni a la Constitució”, ha afirmat. També ha emplaçat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a “acceptar la realitat” davant una possible inhabilitació per part del Tribunal Constitucional. “Si saltes al buit, caus, és la llei de la gravetat”.

El líder de C’s ha contraposat “l’esperit de Barcelona 92” al “ridícul” del govern de Carles Puigdemont, que “s’esforça a buscar el que ens divideix”. Segons Rivera, “l’esperit del 92” ha de fer reflexionar sobre “com rellançar el projecte comú que és Espanya” des del “respecte” a les “regles de joc”. La corrupció i la desigualtat, ha dit, “no es combat canviant de passaport”, perquè “la divisió i l’enfrontament mai porten prosperitat”. 
 

Respecte a les manifestacions de Puigdemont al diari ‘Le Figaro’, on el president de la Generalitat ha apuntat que no acceptarà una inhabilitació del Tribunal Constitucional, Rivera ha afirmat que el seu plantejament és com el d’algú que “no accepta pagar impostos”, o “no accepta els semàfors en vermell”. “Puigdemont ha d’acceptar la legalitat”, ha dit, i “si saltes al buit caus, és la llei de la gravetat”.

Rivera també ha criticat que el PSOE de Pedro Sánchez aposti ara per un reconeixement de les singularitats de Catalunya i del concepte ‘nació de nacions’, així com per una reforma constitucional. “Sánchez ha de saber que Puigdemont i Junqueras mai estaran contents amb el que no sigui la secessió, la ruptura i la desigualtat”, ha dit. Pel que fa a la compra de paperetes per a unes eleccions per part de la Generalitat, Rivera ha apuntat que tot plegat demostra que es convocaran unes eleccions autonòmiques davant el “fracàs” del propi Govern. “Preparar-se per a unes eleccions autonòmiques no em sembla malament, però demanaria a Puigdemont que ho reconegui”.
 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa