El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs reclama la retirada de la proposta de reforma de PSOE i Unides Podem d’elecció del CGPJ
  • CA

El portaveu adjunt de Cs, Edmundo Bal, ha reclamat la retirada de la proposta per reformar l’elecció del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) de PSOE i Unides Podem. “És una infàmia i una aberració jurídica”, ha afirmat Bal aquest dilluns en roda de premsa després de la reunió del Comitè Permanent. El portaveu de la formació liberal ha rebutjat que 12 dels vocals “es reparteixin en mans del govern Frankenstein”. En canvi, Bal ha vist “bona notícia” la contrareforma que ha proposat el PP -que el Congrés triï els vocals a partir d’una llista proposada pels mateixos jutges-. Bal ha afirmat que Cs porta “moltes legislatures” reivindicant-ho.

“Fa 35 anys que espero que es presenti aquesta reforma” després que el PP s’hagi estat repartint els vocals “de forma infame”, ha afirmat Bal, que ha apuntat que la iniciativa és una “còpia” de la reforma de Cs. “La hi regalo, ens importa que es facin coses bones, no que algú es posi la medalla”, ha dit.

D’altra banda, preguntat pels indults i la reforma de la sedició al Codi Penal, Bal ha admès que el delicte té “imperfeccions” en la redacció que es podria “millorar” però ha rebutjat que s’usi com a “arma política” amb la rebaixa de penes. “No es pot jugar amb això”, ha afirmat. També ha opinat que els indults serien una “ignomínia” i ha dit que els presos independentistes han complert fins ara penes de presó “molt breus”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa