Cs reclama al Govern que aclareixi quin control ha fet de les aportacions a la Caixa de Solidaritat

La formació taronja ho va preguntar per escrit fa quatre mesos i esgrimeix que s'ha "esgotat el termini reglamentari"

Cs ha registrat al Parlament una sol·licitud perquè es requereixi "en el termini improrrogable de tres dies" que el Govern expliqui quin control s'ha fet de les aportacions a la coneguda com a Caixa de Solidaritat. La demanda arriba després que el grup taronja formulés durant el mes d'agost diverses preguntes a l'executiu català sobre la Caixa de Solidaritat i que només se n'hagi respost una. Concretament, Cs va preguntar si les donacions d'entitats i particulars a aquest fons han tributat, quant s'ha recaptat via impostos, com a quin tipus d'entitat està registrada l'Associació de Foment de la Caixa de Solidaritat i qui en són els titulars. També volien saber si compta amb algun tipus d'exempció fiscal.

La Conselleria de Justícia va respondre el passat octubre que "segons consta a l'acta fundacional presentada al registre d'associacions, l'Associació de Foment de la Caixa de Solidaritat no va ser constituïda per cap entitat", però fonts de Cs consultades per l'ACN sostenen que no se'ls ha respost cap de les altres preguntes "havent-se esgotat el termini reglamentari establert".

 

Ara Cs vol que el Parlament intercedeixi per tal que el Govern respongui la resta de qüestions, especialment sobre el control dels capitals que arriben a la Caixa de Solidaritat i que serveixen per sufragar les multes i fiances sorgides arran del procés independentista a diferents líders polítics. És per això que han demanat empara a la Mesa perquè comuniqui la demanda al Govern i emeti una resposta.

 

Comentaris (7)
REFLEXIU Fa 1 mes
El govern no té cap responsabilitat amb aquesta caixa, per tant no ha de donar cap explicació.
un tipo que vive en Tabarnia Fa 1 mes
recordar al lloró que quant acaba la carrera poltica, et poden bufar el clatell
Arxi Fa 1 mes
La montapollos dos, preocupada perquè no poden controlar les aportacions a la caixa de solidaritat...doncs mira es fa per la gent que ens importa, per tú i la teva gentussa ni un cèntim donaríem! Aneu a cagar, que us queden dos telenotícies..
Albert Berrio Fa 1 mes
Volen impedir que paguem les multes que ens imposen els seus jutges. Utilizen la llei per destruir l'adversari polític. Així és com ells entenen la democràcia. Són autoritaris i venjatius. Fan por.
Tranqui Fa 1 mes
Ya no tanta, cada vez más residuales estos de Ciudadanos.
A canvi, voten en contra de que les finances del rei puguin ser investigades Fa 1 mes
No troben res sospitós en la fortuna de milers de milions d'euros fets a base de cobrar comissions no declarades enlloc. Ni demanaran mai que s'augmenti la tributació sobre beneficis de les empreses de l'Ibex, ridículament baixa, sobretot comparada amb les retencions que paguem la gent amb salaris normalets-baixos. En fi, aquesta estúpida feixista aprofita els últims dies que li queden per transpuar odi i bilis, abans no es desfaci definitivament el seu partit, dedicat a l'únic objectiu d
D'on no n'hi ha no en raja Fa 1 mes
I tu lorena, pots aclarir quan cobren els fasc'stas de ciudadanos dels del 35
Ramon Fa 1 mes
La bilis els surt per les orelles