El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs, PSC i Comuns critiquen com s’ha resolt l’afer De Gispert
  • CA

Els portaveus parlamentaris de Cs, PSC i Comuns han mostrat aquest dimarts el seu alleugeriment després que l’expresidenta del Parlament de Catalunya, Núria De Gispert, hagi posat a disposició del president de la Generalitat, Quim Torra, el lliurament de la Creu de Sant Jordi que el Govern havia decidit atorgar-li. El Govern ha acceptat finalment la renúncia de De Gispert, un gest que no ha satisfet als grups parlamentaris de Cs, PSC i Comuns.

El diputat de Cs Nacho Martín ha considerat “absolutament ridícula i indigna” la carta en la qual De Gispert expressava la seva renúncia. “És ben vergonyant perquè no ha reconegut la seva trajectòria i la llarga llista de tuits xenòfobs i excloents i pretén defensar que ha estat només un tuit”, ha dit Martín. El partit taronja havia demanat la compareixença de Torra perquè doni explicacions sobre aquest assumpte i avui per avui han decidit mantenir la petició. “Exigim que ens expliqui perquè pretenia portar a terme aquest acte inacceptable”, ha comentat el diputat.

De la seva banda, Eva Granados, del PSC, ha lamentat que “hagi hagut de ser De Gispert qui hagi forçat la situació” i que en canvi “no hagi estat el consell executiu el que hagués decidit” no lliurar la Creu de Sant Jordi a algú que s’ha dedicat a “atiar l’odi amb comentaris xenòfobs”. Granados també ha volgut destacar que Torra menysprea el Parlament havent decidit atorgar la distinció a una personalitat reprovada per la cambra catalana.

La portaveu dels Comuns, Susana Segovia, ha considerat la renúncia de De Gispert “una bona notícia”, però ha apuntat que el Govern “ha eludit la seva responsabilitat” perquè finalment ha deixat que sigui “la mateixa persona la que salvi la imatge de Catalunya”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa