Cs portarà a la Fiscalia l’alcalde d’Alcarràs per la 'guerra dels símbols'

Carrizosa arremet contra el síndic de greuges assegurant que “no el molesten” els símbols per la llibertat dels presos i diu que és el defensor del poble “qui ho denuncia”

El portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha dit a Lleida que el partit portarà a la Fiscalia l’alcalde d’Alcarràs, el republicà Miquel Serra, per “assenyalar” en una carta la persona que el va denunciar davant la Junta Electoral perquè retiri símbol del municipi. En aquest sentit Carrizosa, ha volgut comparar la situació d’assenyalament, amb la situació de la defensa pels drets dels negres a Alabama, encapçalada per Rosa Sparks. El portaveu ha qualificat de “desvergonya” la carta i ha reproduït una frase de Serra que diu que l’ha recordat el cas de Spark i ha afegit que “hi ha mandataris que volen sufocar la iniciativa dels individus”. Carrizosa, que ha visitat aquest diumenge Lleida per donar suport a la candidata a la Paeria, Ángeles Ribes, ha defensat la tasca del defensor del poble i ha denunciat la del Síndic de Greuges, a qui assegura "no li molesten els símbols”.

Carrizosa ha qualificat de “desvergonya” l’actitud de l’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra per enviar una carta “assenyalant” a un individu que ha denunciat a la Junta Electoral la retirada de símbols del municipi. El portaveu ha llegit una frase de la carta literal en què l’alcalde deia "no entenc les denuncies d’individus contra les majories dels pobles". I a partir d’aqui, Carrizosa ha fet un símil de l’alcalde amb el governador d’Alabama, que contribuïa a la segregació racial perquè així ho deien les lleis. “Hi ha mandataris que volen sufocar la iniciativa d’alguns individus agafant-se a les majories", ha dit Carrizosa, i ha afegit que portaran a la Fiscalia a l’alcalde per “assenyalar” el denunciant. 

El portaveu ha recordat el cas de Rosa Sparks, emblema de la lluita contra la segregació racial als Estats Units. “La inconstitucionalitat del Tribunal Suprem nord-americà d’aquelles normes, que marcaven els llocs on seure a l’autobús de blancs i negres, van trencar amb el que el governador volia imposar als seus ciutadans”, i per això ha afegit que el partit prendrà part en el cas d’Alcarràs i denunciarà a l’alcalde. 

Carrizosa, en relació amb els símbols, ha defensat la tasca del Defensor del Poble per davant de la del Síndic de Greuges, a qui assegura el portaveu “no el molesten els símbols en espais públics”.

El portaveu de Ciutadans al Parlament ha donat suport aquest diumenge a la candidata per Lleida, Ángeles Ribes que ha mostrat al públic una pedra com la que asseguren es llencen contra les seus de Ciutadans a Lleida. Ribes, per la seva banda, ha assegurat que l’únic vot útil per Lleida és el vot a Ciutadans i que no permetran que els separatistes “trenquin la convivència” i "s’apropiïn de la ciutat".

 
 

Comentaris