El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs considera “plausible i contrastable” que el PSC és un partit de “llepaculs”
  • CA

Cs ha tancat files aquest dimarts amb el diputat al Congrés Juan Carlos Girauta després que dilluns enviés missatges insultants contra el PSC a Twitter titllant-lo de partit de “llepaculs” o “lladres”. De fet, el diputat Ignacio Martín Blanco ha assegurat en roda de premsa al Parlament que, tot i no compartir les paraules escollides, “sí que és cert que el rerefons és plausible i contrastable” en la trajectòria del PSC. Ara bé, canviaria “llepaculs” per un partit que fa “seguidisme”.

“No comparteixo les paraules escollides, però hem de ser justos perquè el PSC durant molts anys ha fet seguidisme dels partits nacionalistes, ha acceptat dogmes i mantres per enverinar la resta d’espanyols”, ha dit Blanco.

El diputat s’ha resistit a valorar el comportament de Girauta i a reflexionar sobre si és acceptable aquesta actitud en una persona que ocupa un càrrec públic. Blanco s’ha entestat en convertir tota censura a les barroeries de Girauta en un elogi: “És una persona absolutament compromesa amb el civisme, amb la Constitució, lleial als catalans i a la resta d’espanyols, és un català que s’estima la seva terra i el seu país —que és Espanya—, té una visió integradora de la catalanitat, defensa l’ús de la llengua catalana i, des d’aquest punt de vista, és una persona molt respectuosa i molt assenyada”.

Blanco ha insistit que no comparteix les paraules escollides del tuit però “sí que és cert”, ha dit, “que el rerefons del que diu és plausible i constatable amb la trajectòria del PSC”.

D’altra banda, Blanco ha defensat la moció de censura de Lorena Roldán i ha dit que ahir va ser “un dia històric”. Cs considerava una “obligació moral” presentar la moció contra Torra per la seva actitud de suport als detinguts el 23 de setembre sota l’acusació de terrorisme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa