El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs insinua que Torra pot ser responsable de morts a Catalunya
  • CA

Una fotografia en blanc i negre de l’atemptat d’ETA a la caserna de la Guàrdia Civil a Vic el 29 de maig de 1991. “Li vull donar aquesta fotografia perquè no s’arribi a aquest odi, li dono l’oportunitat que aturi aquests comandos violents que vostè lidera i incita”, ha dit la líder de Cs, Lorena Roldán, que ha insinuat que Catalunya pot començar a viure una situació com la d’Euskadi amb el grup armat actiu. “Li sona d’alguna cosa, l’assetjament a la Guàrdia Civil? Aquesta foto és la viva imatge del terror, van morir 10 persones. Ara la guàrdia civil a Catalunya també està assenyalada pels totalitaris, en aquest país ja s’han justificat massa els assassinats polítics i no pot tornar a passar”, ha sentenciat.

La líder de Cs, a qui Torrent ha hagut de cridar l’atenció fins a tres vegades per l’ús de llenguatge impropi a l’hemicicle, ha tornat a acusar el president Torra de ser el líder dels “comandos violents separatistes”, en referència als CDR, i li ha preguntat “quin paper juga la goma 2 en aquests secessió pacífica que vostè diu que defensa? És per fer focs artificis quan proclamin la república? Què ha de passar a Catalunya perquè pari? Haurem de lamentar alguna desgràcia?”, ha dit Roldán, amb la fotografia de l’atemptat d’ETA a la mà, i assegurant que els 9 independentistes detinguts aquests dilluns acusats de terrorisme preparaven accions terroristes.

La líder de Cs encara ha anat més enllà i ha assegurat que “el problema és que acabaran –els CDR- cremant tots els catalans”. Segons Roldán, “quan els CDR surten a fregar amb lleixiu per on passem nosaltres, ho fan per intimidar i amenaçar catalans constitucionalistes. Vostè sap com viuen molts catalans constitucionalistes per les seves pràctiques totalitàries? Repressió la que exerceixen vostès, senyor Torra, però no aconseguiran callar-nos”, ha avisat.

En el seu torn de resposta a la intervenció de Torra en el debat de Política General, Roldán també ha acusat el president d’apoderar-se de diners públics per finançar l’independentisme: “Mentre vostès estaven entre viatget i viatget a Waterloo, la pobresa extrema ha augmentat en 100.000 persones, però vostès es pensen que els diners dels catalans estan per pagar la propaganda dels colpistes. Vostè agafa els diners dels catalans que es guanyen amb el seu treball i els posa al servei de la causa separatista. Diners per pagar els seus ‘sueldazos’ i els seus ‘xiringuitos’, 10.000 euros per cada català per pagar els seus amiguets que es dediquen a malparlar d’Espanya pel món”, ha assegurat Roldán.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa