El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs i Comuns ataquen ERC pels comptes ‘fake’ tancats per Twitter
  • CA

El tancament de comptes ‘fake’ per part de Twitter que establien connexions amb ERC i particularment amb el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha aterrat aquest dijous en el ple del Parlament amb referències tant per part de Cs i dels Comuns.

En una interpel·lació de Cs a Bosch sobre la corrupció, el diputat Dimas Gragera li ha demanat que “si és tan transparent” surti a donar explicacions sobre el cas dels comptes ‘fake’ que ha esquitxat ERC. En el torn de rèplica, Bosch no ha fet menció a aquesta qüestió.

La controvèrsia per aquesta mesura de Twitter, anunciada la setmana passada per la companyia nord-americana en el seu blog oficial, ha tornat a sortir en el debat més tard de la mà del diputat dels Comuns Lucas Ferro, que ha fet referència explícita al fet que a “un conseller se’l relaciona amb la fabricació de comptes falsos per mentir a les xarxes socials”.

Ferro ha llençat el dard mentre criticava l’ús de comptes institucionals del Govern a Twitter per “mentir i difamar”, un fet que ha considerat “una vergonya i una irresponsabilitat pública”.

En el seu blog oficial, Twitter va informar que a principis d’any havia suspès 13 compts fake a l’Estat espanyol i que estaven relacionades “directament amb el moviment independentista català, específicament Esquerra Republicana de Catalunya”. Segons la companyia nord-americana, els comptes primerament difoneien informació sobre el referèndum. “La xarxa inclou comptes fake que semblen haver estat creats amb l’intent d’influir de forma no orgànica la conversa” a les xarxes socials, fet que suposa una violació de les normes de Twitter.

ERC ja ha negat qualsevol relació amb aquests comptes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa