El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs fracassa en l’intent que el Govern condemni l’ANC
  • CA

 

El grup parlamentari de Cs ha fracassat aquest dijous en l’intent que el Parlament de Catalunya insti el Govern a condemnar l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per una de les seves campanyes econòmiques. El partit taronja havia presentat una proposta de resolució sobre les accions dutes a termes per l’ANC “contra la competitivitat de les empreses catalanes”, però no ha aconseguit els suports suficients.

 

Cs s’ha quedat sol en la defensa d’una proposta de resolució que proposava condemnar “la pràctica d’assenyalament i la creació de llites de ‘bones’ i ‘males’ empreses, que atempta contra els principis democràtics i de lliure mercat”. La iniciativa apostava per emetre des del Departament d’Empresa i Coneixement, “un comunicat oficial condemnant” la campanya de l’ANC.

 

El text també advocava per instar el Govern a comprometre’s a què les bases de les convocatòries de qualsevol subvenció o ajuda incloguin una clàusula que impedeixi la concessió a qualsevol organització que faci campanyes com les de l’ANC “d’assenyalament”.

 

Finalment, la proposta de resolució instava a adoptar mesures de seguiment i control necessàries perquè no es portin a terme en el futur pràctiques que col·lideixin amb la competència.

 

D’altra banda, també s’ha tombat una segona proposta de resolució, també de Cs, que instava a elaborar un informe exhaustiu sobre el cost i l’afectació a l’economia catalana de les jornades de protesta independentistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa