El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs exigeix a Sánchez actuar contra Torra i no deixar-ho tot a mans de la justícia
  • CA

La líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, ha titllat de “reunió de la vergonya” la trobada que mantindran aquest matí el president espanyol i el president de la Generalitat a Barcelona. En declaracions als passadissos del Parlament, la líder de Ciutadans ha explicat que va demanar una reunió amb Pedro Sánchez fa unes setmanes per parlar del “greu conflicte amb el separatisme”, però ha lamentat que no ha rebut resposta per part de Moncloa. Tot i així, aprofitant que és a Barcelona, l’ha convidat a venir al Parlament i a trobar-se amb els representants “de més d’un milió de catalans”.

Roldán ha insistit que el president Torra “és exdiputat i expresident”, i que la reunió amb Sánchez significa que el president espanyol “ha decidit abandonar els constitucionalistes a Catalunya per reunir-se amb aquell que es dedica a atacar l’estat de dret i a desobeir les lleis”. Segons Cs, Sánchez “ha traspassat totes les línies vermelles”. A més, Roldán ha lamentat que Sánchez “ho deixi tot a mans de la justícia”, i li ha demanat una intervenció directa per “cessar el senyor Torra”. 

Ciutadans ha reclamat “iniciar una nova etapa a Catalunya”, i sobretot “que es defensi la Constitució a Catalunya”. Roldán també ha dit que el partit estudia totes les accions polítiques i legals perquè el president Torra deixi “d’usurpar”. Ahir el PP va presentar una querella per usurpació de funcions al TSJC, justament perquè Torra, com a president, ha de ser jutjat per aquest tribunal i no per un d’ordinari. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa