El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs exigeix que Puigdemont i Comín tornin diners al Parlament
  • CA

La líder de Cs al Parlament de Catalunya, Lorena Roldán, ha anunciat aquest dijous que el seu grup parlamentari ha registrat una petició perquè Carles Puigdemont i Toni Comín retornin els diners que hagin cobrat com a diputat del Parlament, tenint en compte que el Parlament Europeu els haurà de pagar de forma retroactiva el sou des de la seva elecció com a europarlamentaris. El Parlament va retirar el sou a Puigdemont i la resta de diputats suspesos pel jutge Llarena el juliol passat, poques setmanes després de les eleccions europees. 

Roldán ha anunciat aquesta demanda en una roda de premsa on d’altra banda ha insistit en demanar al president de la Generalitat, Quim Torra, que abandoni el càrrec en correspondència amb la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) d’inhabilitar-lo. “Torra pot estirar l’agonia tot el que vulgui, però ja sap com acabarà”, ha manifestat la política taronja, que ha indicat que la Llei del Règim Electoral “és molt clara” en aquest sentit i que permet suspendre l’acta de diputat d’aquells que hagin estat condemnats “tot i que no sigui per sentència ferma, quan siguin delictes contra l’administració pública”.

Roldán ha assenyalat que el Parlament no ha de determinar res sobre aquesta qüestió i ha remarcat que Torra ha perdut els requisits per ser diputat del Parlament, de manera que no pot ser president. “És una regla de protecció del sistema democràtic”, ha advertit la portaveu de Cs, que ha demanat a la cambra catalana que “acati la llei”.

D’altra banda, Roldán ha celebrat que el Tribunal Suprem hagi validat la decisió de la JEC sobre la immunitat de Junqueras. “Està condemnat per delictes molt greus, pels fets que van passar a Catalunya el 2017, quan van voler donar un cop a la democràcia”, ha dit. Roldán ha acusat els independentistes d’estar buscar “la impunitat” i els ha emplaçat a deixar de fer-ho. A més, la líder de Cs ha reclamat al Parlament Europeu que “respecti les resolucions judicials dels tribunals espanyols”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa