El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs exigeix a Sánchez enviar ja a Torra el requeriment previ al 155
  • CA

El president de Cs al Parlament i membre de l’Executiva Nacional del partit, Carlos Carrizosa, ha exigit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, enviar ja al president de la Generalitat, Quim Torra, un requeriment sobre si pensa complir o no les lleis, pas previ a activar l’aplicació de l’article 155. “No entenc per què amb una autonomia en oberta rebel·lia per part dels seus òrgans directors, dels seus responsables polítics, el Govern de Sánchez continua mirant cap a un altre costat”, ha argumentat en una entrevista d’Europa Press.

El dirigent taronja veu justificat enviar aquest requeriment per les “amenaces” llançades pel Govern, com per exemple quan Torra va parlar d’iniciar una nova fase de confrontació amb l’Estat, o quan el vicepresident Pere Aragonès va anunciar que portarà a l’Estat als tribunals pel finançament. Cs argumenta que els tribunals actuen quan s’ha vulnerat la llei i que, abans, “la política ha d’actuar per a evitar que les lleis es vulnerin”, i creu que ara com ara a Catalunya és moment de la política: requerir a Torra sobre si confrontar suposa que no respectarà l’ordenament jurídic.

“A qui busca la confrontació (…), cal requerir-li per a saber si va complir o no amb les lleis i aquest requeriment és el previ al 155. És una solució política, és prèvia a la judicial”, ha conclòs el diputat de Cs al Parlament. El mecanisme del requeriment previ és el que va utilitzar en el seu moment el govern de Mariano Rajoy amb la Generalitat liderada per Carles Puigdemont, i va acabar derivant, prèvia autorització del Senat, amb la intervenció de l’autonomia catalana.

Carrizosa ha lamentat que el Govern de Pedro Sánchez no està fent res i avisa que portarà aquesta qüestió a l’esfera estatal: “Farem una labor de marcatge nacional, de marcar a Sánchez perquè posi límit a totes aquestes amenaces -de la Generalitat- que no deixen de proferir-se”. Cs ha interpretat que, si el Govern central no ha pres àdhuc una decisió en aquesta línia, és perquè Sánchez confia a comptar amb els vots de JxCat i ERC, els dos partits que governen Catalunya, per a una tornar a ser president: “Cerca ser recompensat amb els vots per a la investidura”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa