El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs exigeix a l’Estat la retirada de “símbols partidistes” de l’espai públic
  • CA

 

Cs ha presentat un escrit a la delegació del govern espanyol a Catalunya en què li demana que requereixi a les administracions locals i a la Generalitat que compleixin el “principi d’objectiu i neutralitat de les administracions públiques” i que “retirin de l’espai públic del seu àmbit de competència tots els símbols partidistes”, entre els quals cita “estelades, pancartes, creus i llaços”. El portaveu parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, ha assegurat que “no es pot fer la vista grossa” mentre l’espai pública s’omple de símbols grocs o pancartes que “molts ciutadans no comparteixen”. Per això, Carrizosa ha demanat “neutralitat”.

 

En l’escrit, Cs demana al govern espanyol que requereixi ajuntaments a Generalitat perquè “revisin d’ofici i amb caràcter urgent qualsevol actuació que hagi permès la indeguda col·locació de símbols partidistes en l’espai públic”, així com demanar a les administracions que tinguin alguna condemna per “infracció del principi de neutralitat” a “recuperar l’eventual perjudici patrimonial ocasionat per la condemna en costes de les persones directament responsables de la infracció”. A més, el partit demana al govern espanyol que “garanteixi” el compliment dels requeriments i l’efectivitat del principi de neutralitat institucional, si cal amb “accions legals i judicials”.

 

D’altra banda, Carrizosa ha criticat que Soraya Sáenz de Santamaría no s’hagi presentat a la primera reunió del Comitè Executiu de Pablo Casado com a nou president del PP. Carrizosa ha declarat que li sembla “insòlit” que Sáenz de Santamaría, que en la seva etapa al govern espanyol s’ha ocupat de la carpeta catalana, hagi decidit no assistir a l’acte i no hagi pogut “fer el relleu i presentar els equips” a Casado. A més, el portaveu de Cs ha reiterat que el PP està “completament dividit” i que es troba en una “profunda divisió interna”. 

 

D’altra banda, en referència a la compareixença d’ahir dimecres de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, Carrizosa ha assegurat que el que ha de fer l’expresident és “venir a Espanya i respondre pels fets que ha comès”. En aquest sentit, el portaveu de Ciutadans, ha defensat que l’expresident Puigdemont “s’equivoca amb molta freqüència” i ha defensat que des de Cs veuen com a “adversaris” aquells que “els volen treure d’Espanya i d’Europa”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa