Cs estudia "la via penal" per desobediència arran de l'acord sobre la suspensió de diputats

Espejo-Saavedra anuncia un vot particular després de la reunió de la Mesa i acusa Torrent d'un "un salt mortal de tres voltes per intentar eludir la seva responsabilitat"

 

El vicepresident segon del Parlament, José María Espejo-Saavedra, ha assegurat que el seu grup vol que la Mesa reconsideri l'acord entre JxCat i ERC de traslladar a la comissió de l'Estatut del Diputat com aplicar de la suspensió dels diputats afectats per la interlocutòria del jutge instructor del Tribunal Suprem. Ho rebutgen de ple i en aquest sentit, avisen: "Si es desestima, ens plantegem acudir a la via penal per possible comissió, per nosaltres bastant clara, d'un possible delicte de desobediència judicial", ha assegurat en roda de premsa aquest dimarts al Parlament. Espejo-Saavedra, que vol redactar un vot particular davant d'uns "fets gravíssims", ha acusat la Mesa d'avalar amb aquest acord un "salt mortal de tres voltes per intentar eludir la seva responsabilitat" a l'hora de complir les decisions judicials.

 

En aquest context, ha advertit Torrent que segueix "la mateixa estratègia" que la seva predecessora al càrrec, Carme Forcadell. "La única diferència amb el que va passar l'anterior legislatura és que ho fa més tranquil perquè [el president del govern espanyo, Pedro] Sánchez és a la Moncloa amb tractes favorables i indults", ha afegit arran de les declaracions dels darrers dies de dirigents socialistes en aquest sentit.

 

Comentaris