Cs espera que el Congrés resolgui ràpidament el suplicatori de Borràs

Edmundo Bal diu que el reglament permet que es faci d'una manera ràpida i que cal que la cambra es "pronunciï"

El diputat de Cs Edmundo Bal, espera que el Congrés resolgui el més aviat possible el suplicatori de Borràs quan el Suprem el trameti perquè "no existeixi impunitat pel fet de ser diputat". Durant una roda de premsa, Bal ha criticat l'anunci de Borràs de no acudir voluntàriament al Suprem on estava citada com a investigada aquest divendres en relació a la presumpta adjudicació irregular de contractes quan dirigia l'Institut de les Lletres Catalanes (ILC). "El reglament permet que es tramiti ràpidament en un termini de 60 dies i, si no es respon, es considera silenci administratiu", ha dit.

La normativa contempla que un cop rebut el suplicatori i previ acord de la Mesa, s'ha de trametre, en un termini de cinc dies, a la Comissió de l'Estatut dels Diputats. La Comissió haurà de resoldre en un termini màxim de 30 dies, després d'audiència amb la persona afectada per la petició. Un cop acabat aquest tràmit s'ha de portar al ple. Borràs havia de declarar aquest divendres voluntàriament però ja va anunciar ahir a través de les xarxes socials que no ho faria perquè "implicaria validar totes les irregularitats que fa més d'un any que estic denunciant".

L'alt tribunal encara no ha pres cap decisió en relació al suplicatori, segons fonts jurídiques consultades.

 
 

Comentaris (3)
Ufff Fa 4 dies
Espero que cs desaparezcan como partido porque las propuestas siempre son las mismas .quejarse quejarse i pin parental
Pepet de Vallmanya Fa 4 dies
Aquests PPorcs no tenen cap pressa a que es resolguin el judicis pendent per lladronici del PPodrido ,no !!! Que són dins un calaix de la xamanería inquisitorial feixista ejPPPPañola, ben taPPadets .
un tipo que vive en Tabarnia Fa 5 dies
si perque si trigan una mica aquest pallasso igual ja no hi es