El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs es renta les mans en el cas de l’IES El Palau
  • CA

El suposat assetjament a fills de guàrdies civils a l’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca va generar un autèntica tempesta política i mediàtica després de l’1-O. Cs va ser el partit que més actiu es va mostrar denunciant el que suposadament havia estat un assetjament per motius ideològics per part de professors del centre contra alumnes que eren fills d’agents de les forces de seguretat espanyoles. Divendres el jutge va acabar d’arxivar les tres últimes querelles que estaven obertes per aquests suposats casos d’assetjament en determinar que, en realitat, no hi havia cas.

El diputat de Cs Nacho Martín s’ha parapetat aquest dimarts darrere el seu rol de “legislador” per situar-se, ha dit, “en el pla de respecte a la separació de poders” per no haver de comentar la informació. “Em nego a fer valoracions dels dictàmens dels jutges perquè són a parer meu sempre respectables”, ha afirmat.

L’arxivament de les causes “és una decisió més que jo respecto”, ha reiterat Blanco, i ha defensat “no fer cap mena de pronunciament” més enllà d’això perquè “seria una enorme irresponsabilitat” fer-ho “en dependència de la meva posició” sobre la qüestió. En tot cas, ha conclòs, “celebro que l’estat de dret funcioni, com sempre, a Espanya”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa