Cs s'encaparra en què la resposta conjunta a la sentència no arribi al Ple

Lorena Roldán no vol ni sentir a parlar d'unes esmenes que veu com un intent de seguir "amb el cop que ja vam viure el 2017"

La líder de Cs al Parlament de Catalunya, Lorena Roldán, ha anunciat aquest dimarts que el seu grup parlamentari ha demanat la reconsideració de l’admissió a tràmit de les esmenes d’ERC, JxCAT i la CUP a la proposta de resolució que es planteja com una resposta conjunta a la sentència contra el procés. Aquestes esmenes, ha dit Roldán, “són més del mateix, una proposta que pretén continuar amb el cop que ja vam viure el 2017 i el TC ja ha dit que és il·legal”.

Roldán ha advertit al president del Parlament, Roger Torrent, que “si insisteix per la via colpista pot acabar com [Carme] Forcadell”. També ha demanat que Cs no vol que Torrent “torni a col·locar el Parlament al marge de la legalitat”.

 

Per Cs no importa que les esmenes es quedin en una denúncia de la suspensió del punt 11 de la proposta de resolució que ha decretat el TC. “El tribunal —ha afegit Roldán— ja ha dit que és il·legal perquè va contra l’ordre constitucional, el que fan les esmenes és intentar burlar aquesta suspensió, reprodueixen el literal suspès, això va contra la resolució del Constitucional i és un possible delicte de desobediència”.

 

Comentaris