Cs, en peu de guerra contra la ILP per declarar la independència

Els Comuns són partidaris d'abordar la qüestió a la propera reunió de la Mesa, mentre que JxCAT està avaluant la proposta

El grup parlamentari de Cs està en peu de guerra contra la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que la plataforma Unitat per la Independència ha registrat al Parlament de Catalunya, el contingut de la qual va avançar ‘El Món’. Després d’enviar un escrit a la Mesa del Parlament aquest divendres perquè tracti la qüestió urgentment a la propera reunió de dimarts i així es tombi la proposta immediatament, els membres de la Mesa del partit taronja han sortit en tromba contra la iniciativa i han endossat al president de la Generalitat, Quim Torra, i al president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, la responsabilitat sobre la mateixa.

La portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán, vincula Torra amb la ILP i l’emmarca dins els preparatius del president d’un “nou cop d’Estat seguint les ordres del fugat de la justícia”, en referencia a Carles Puigdemont. “Que els quedi clar —adverteix en un missatge a Twitter—: no tolerarem els seus nous paranys, ens tornaran a tenir davant defensant la llibertat i la democràcia”.

 

Per la seva banda, el vicepresident primer de la Mesa i diputat de Cs, Joan García, expressa un missatge en la mateixa línia afirmant que hi ha la voluntat de “saltar-se les lleis” i apel·la directament a Roger Torrent comminant-lo a deixar de “fer de [Carme] Forcadell” i “començar a ser el president de tots els catalans d’una vegada”. A les crítiques s’hi afegeix la també diputada de Cs i secretària tercera de la Mesa, Laura Vílchez, que acusa “el separatisme” de tenir la pretensió de “tornar a posar el Parlament al servei del procés”.

En estudi

D’altra banda, fonts dels grups parlamentaris de JxCAT i els Comuns, consultats per ‘El Món’, no han avançat posicionaments respecte la ILP. Els Comuns es mostren d’acord que la ILP es tracti en la propera reunió de la Mesa. Pel que fa a JxCAT, el partit està avaluant la iniciativa.   

 

Comentaris (11)
Francesc Oto Fa 7 mesos
Serem independents més aviat amb aquestes reaccions dels escanyols. Cada cop més lluny!
Pau Fa 7 mesos
I els catalans estem en peu de guerra contra Ciudadanos contra Cataluña per ser cutres, garrulos, catetos i representants d'un país inferior, com és Espanya.
Pau Fa 7 mesos
¿Por qué no te llaman hijo de puta, cuando en realidad lo eres? (Y no es un insulto: te recuerdo que, además de ser hijo de tu madre -que también-, sobre todo eres hijo de España, como buen catalán).
Misterios gozosos del Procés Fa 7 mesos
Por que lo llaman hacer república cuando quieren decir hacer el paripé?
Pau Fa 7 mesos
¿Por qué no te llaman hijo de puta, cuando en realidad lo eres? (Y no es un insulto: te recuerdo que, además de ser hijo de tu madre -que también-, sobre todo eres hijo de España).
FRAN BCN Fa 7 mesos
Com.sempre.fent tots el ridícul...a veure qui se la juga? Ja estic.fart de fanàtics....cal.seny.sisplau...
Anselm Fa 7 mesos
Ho veig molt normal, com també veuria normal que si es presentés una ILP per la unitat d'Espanya, els partits independentistes es posessen "en peu de guerra".
Albert Berrio Fa 7 mesos
Ciutadans és un partit que va néixer per defensar la llengua espanyola i la unitat d'Espanya. I això és el que fa cada dia, cada minut disfressant-ho de defensa de la democràcia.
Vicenç Ramoneda Fa 7 mesos
Coses dels del 155. VOX se estrena en las Cortes de Castilla y León... por la puerta grande. La pregunta sobre ideología de género en CyL es de @lauracorama y la imagen, de @rtvcyl. https://bit.ly/2J63hdU
Cru, cru Fa 7 mesos
La mesa pot agreujar les seves bases rebutjant la ILP de ple o arriscar-se a tramitar-la per després fer una declaració política sense contingut. Efecte secundari: si la rebutgen, estaran donant la raó a la fiscalia en el cas de Forcadell (que, recordem, argumenta que la mesa no pot rebutjar res de res). En cas que la tramitessin, podrien exposar-se a problemes legals amb el TC.
Terror a la democràcia Fa 7 mesos
Els partits hereus de la dictadura tenen terror a la democràcia i que aquesta pugui preguntar als catalans sobre el seu futur com a país.
joan Fa 7 mesos
Aquests de CS, ja es tornen a possar nerviosos, no son capaços de raonar una mica, nomes a la seva, per donar la nota, colla de rucs, i inadaptats, Per que no fugiu cap a les Españes, d'una vegada i ens deixeu tranquils??
RFS Fa 7 mesos
Vascos......quien avisa no es traidor !!! vosotros mismos , aqui anem per feina, y.....teneis los dias contados de seguir chupando del chollo del CUPO !!!