El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs, en peu de guerra contra la ILP per declarar la independència
  • CA

El grup parlamentari de Cs està en peu de guerra contra la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que la plataforma Unitat per la Independència ha registrat al Parlament de Catalunya, el contingut de la qual va avançar ‘El Món’. Després d’enviar un escrit a la Mesa del Parlament aquest divendres perquè tracti la qüestió urgentment a la propera reunió de dimarts i així es tombi la proposta immediatament, els membres de la Mesa del partit taronja han sortit en tromba contra la iniciativa i han endossat al president de la Generalitat, Quim Torra, i al president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, la responsabilitat sobre la mateixa.

La portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán, vincula Torra amb la ILP i l’emmarca dins els preparatius del president d’un “nou cop d’Estat seguint les ordres del fugat de la justícia”, en referencia a Carles Puigdemont. “Que els quedi clar —adverteix en un missatge a Twitter—: no tolerarem els seus nous paranys, ens tornaran a tenir davant defensant la llibertat i la democràcia”.

Per la seva banda, el vicepresident primer de la Mesa i diputat de Cs, Joan García, expressa un missatge en la mateixa línia afirmant que hi ha la voluntat de “saltar-se les lleis” i apel·la directament a Roger Torrent comminant-lo a deixar de “fer de [Carme] Forcadell” i “començar a ser el president de tots els catalans d’una vegada”. A les crítiques s’hi afegeix la també diputada de Cs i secretària tercera de la Mesa, Laura Vílchez, que acusa “el separatisme” de tenir la pretensió de “tornar a posar el Parlament al servei del procés”.

En estudi

D’altra banda, fonts dels grups parlamentaris de JxCAT i els Comuns, consultats per ‘El Món’, no han avançat posicionaments respecte la ILP. Els Comuns es mostren d’acord que la ILP es tracti en la propera reunió de la Mesa. Pel que fa a JxCAT, el partit està avaluant la iniciativa.   

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa