El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs emplaça l’independentisme a “respectar” la decisió del Suprem sobre el 100.2
  • CA

El president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, ha emplaçat els independentistes a “respectar” la decisió del Tribunal Suprem (TS) de decidir sobre el 100.2 dels presos de l’1-O i revocar l’atorgat a Carme Forcadell. Carrizosa ha manifestat que l’expresidenta del Parlament ja ha fet ús de “tots els seus drets com a ciutadana“, ha recorregut judicialment la seva situació “fins on ha estat possible” i que ara el Suprem ho ha resolt d’una determinada forma. “Hagués estat el que hagués estat nosaltres ho haguéssim acatat”, ha apuntat. El líder de la formació liberal al Parlament ha demanat igualtat entre tots els presos amb l’aplicació del tercer grau i el 100.2 i que no hi hagi privilegis “per ser amics de polítics”.

Després d’haver protagonitzat una pregunta a la sessió de control al Govern d’aquest dimecres al conseller d’Interior, Miquel Buch, Cs li ha demanat que JxCat voti al Congrés una llei de Cs que vol lluitar contra les ocupacions amb delinqüència.

També han proposat que el Govern es reuneixi amb la fiscalia del TSJC perquè dicti una instrucció similar a la que es fa a les Illes Balears. De fet, Cs vol que la fiscalia emeti una resolució que faculti els Mossos a intervenir en els casos més “escandalosos” d’ocupació d’habitatges amb delinqüència.

Sobre la gestió dels rebrots de la covid-19, Cs ha dit que el Govern ha de deixar de “barallar-se entre ells” i de dedicar-se a qüestions no imprescindibles i afrontar la situació. Carrizosa ha alertat de la “incapacitat absoluta” del Govern “que ni està ni se l’espera per fer front als rebrots a Catalunya“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa