El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs eleva al Constitucional el pols per fer que Ribó comparegui al Ple del Parlament
  • CA

Cs presentarà un recurs d’empara al Tribunal Constitucional (TC) contra la decisió de la Mesa del Parlament de no admetre a tràmit una petició de convocatòria de ple del partit taronja perquè hi comparegui el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, per tal de donar explicacions sobre el viatge en jet privat a Berlin que va acceptar per veure una final de la Champions convidat per un empresari vinculat al cas del 3%.

[r:1]

El portaveu parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, ha denunciat que la no acceptació de tramitar aquesta petició seria una vulneració dels drets dels diputats perquè no recau en la Mesa del Parlament decidir sobre el contingut del ple que es demana. Carrizosa considera “inèdit” que s’hagi impedit que aquesta petició arribi a la Junta de Portaveus, que seria l’òrgan que en tot cas hauria de bloquejar la petició del ple perquè Ribó doni explicacions.

El partit taronja creu que aquest fet demostra com la majoria independentista actua de forma arbitrària per protegir el Síndic de Greuges, a qui acusa d’haver fet “un exercici d’escapisme” en la comissió de dilluns, on Ribó va admetre que havia acceptat un viatge en jet privat per anar a veure el Barça. Per Carrizosa, la compareixença de Ribó va ser “un espectacle vergonyós” i el va acusar de “tapar” els “excessos dels separatistes”. “Mai el veureu acusar l’administració dels seus abusos”, ha subratllat Carrizosa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa