El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs diu que la “manca d’efectius” de la Guàrdia Urbana porta al “descontrol total” de Ciutat Vella
  • CA

 

El regidor de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona, Paco Sierra, ha afirmat aquest matí que “la manca d’efectius de la Guàrdia Urbana està provocant una situació de descontrol total” a Ciutat Vella, i que la resposta de l’alcaldessa, Ada Colau, que, segons el partit, és incrementar el nombre d’agents cívics, “no soluciona els problemes reals de massificació i pisos turístics”, perquè no tenen les mateixes competències. En un comunicat el regidor ha destacat que en el context de gran afluència turística al districte, on es calcula que hi ha 70 pisos turístics amb llicència i entre 200 i 300 d’il·legals, “la conseqüència directa de la manca de personal de la Guàrdia Urbana és l’augment de delictes i infraccions”. Per Sierra, a la ciutat hi ha “permissivitat” davant d’activitats il·lícites i un “problema d’autoritat pública”.

El regidor s’ha referit a la concentració de veïns contra el model turístic aquest matí a la platja de la Barceloneta per subratllar que manifestacions contra la massificació turística “van donar rellevància a Colau en les eleccions del 2015”, però dos anys més tard “la situació ha empitjorat”. Per Sierra, això es deu a què “la gestió del govern municipal ha fracassat”, i ha lamentat les “situacions de degeneració total” que es viuen al districte.
 

El regidor considera que s’està alimentant la turismofòbia, i ha fet una crida a “penalitzar sense complexos els comportaments incívics de turistes i vàndals”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa