El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs denunciarà Ribó davant l’Oficina Antifrau pel viatge en jet privat per veure el Barça
  • CA

El portaveu de Cs al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, ha anunciat aquest dilluns que el partit taronja denunciarà el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, davant de l’Oficina Antifrau pel viatge en jet privat a Berlín el 2015 per veure la final de la Champions entre el Barça i la Juventus, que va pagar un empresari relacionat amb el cas del 3%. Ribó s’ha defensat durant la compareixença afirmant que les entrades per veure el partit les va pagar ell, però en canvi no ha desmentit que acceptés el viatge en avió privat amb càtering VIP, mentre s’ha desvinculat de les persones que viatjaven amb ell, subratllat que no les coneixia i no hi tenia vincle, però que havia acabat en aquell viatge per suggerències d’un polític amic, el convergent Ramon Camp, amb qui compartia la “fal·lera culer”.

Ribó s’ha enfrontat directament amb Cs i ha suggerit que el partit taronja no té interés en el vol o la corrupció sinó que li interessa “empastifar” la figura del Síndic i ho ha vinculat a un “atac” a determinades polítiques sobre “sanitat, eduació o el debat sobre drets i llibertats”. De fet, el Síndic ha dit que els diputats tenen tot el dret el món a exigir transparència i que tenen el dret a la llibertat d’expressió, però els ha advertit que hi ha “companys seus” que estan a la presó precisament per exercir aquest dret.

Carrizosa ha entrat a atacar Ribó acusant-lo d’haver estat vivint de la política i especialment de la catalana. “Vostè ha estat vivint en una bassa infecta de corrupció”, ha exclamat el portaveu de Cs, preguntant-se “com un membre del PSUC acaba anant a una final del Barça en jet privat amb la màfia del 3%”. Carrizosa ha acusat Ribó de ser “un síndic tendenciós perquè no incomoda al separatisme i no incomoda perquè forma part de les seves estructures de la corrupció des del 2004 fins a l’acutalitat”.

Des del PSC, la diputada Marta Moreta ha denunciat que “la conducta” de Ribó pel que fa al viatge a Berlín fa “un flac favor a la institució que presideix” i que “vostè ha contribuït a prestigiar”. Per par Comuns, el diputat Marc Parés també ha lamentat els fets, ha exigit transparència i ha retret a Ribó que expressés “posicionaments que no són independents”. El diputat de la CUP Carles Riera ha qualificat el viatge a Berlín “d’imprudència” que no correspon a un representant institucional, però ha afegit que aquest net “no posa en qüestió la trajectòria globalment de la Sindicatura de Greuges”. Esperanza García, diputada del PP, ha denunciat que acceptant el viatge Ribó “no ha complert ni ètica ni estèticament amb l’acceptació d’aquest regal ni amb la seva exemplaritat deguda”. Per part d’ERC, Gemma Espigares ha acusat Cs d’intentar “tergiversar” la realitat i de fer “política ‘barriobajera’” vinculant el fet del jet privat amb el cas del 3%. Des de JxCAT, Toni Morral, ha defensat la trajectòria de Ribó i ha denunciat la intencionalitat de polititzar l’assumpte del viatge a Berlín.

Ribó: “M’han amenaçat de mort per lluitar contra la corrupció”

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha dit en el seu torn de rèplica que al llarg de la seva trajectòria política ha rebut “amenaces de mort” per la seva lluita contra la corrupció. Ribó, que no ha donat més detalls sobre aquestes amenaces. La compareixença ha estat tensa per les acusacions de Cs vinculant-lo al cas del 3%. Finalment, Ribó ha admès en la seva segona intervenció que haver acceptat el viatge “podria haver estat un error del Síndic”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa