Cs denuncia una exposició al MACBA sobre Cristòfol Colom

Pregunta al govern espanyol explicacions sobre el fet que"sense base històrica" es digui que Colom era català

Ciutadans ha demanat al govern espanyol que es pronunciï sobre l'exposició col·lectiva 'Territoris indefinits. Perspectives sobre el legat colonial' que es pot veure al Museu d'Art Contemporani de Barcelona fins al 20 d'octubre, en què el partit creu que una peça de Daniela Ortiz i Xose Quiroga presenta al navegant Cristòfor Colom com a català. En una pregunta registrada aquest dimecres, han sol·licitat una resposta per escrit donada la "importància que el govern dona al MACBA", receptor del 75% de la partida pressupostària de les entitats museístiques locals, asseguren. Per la seva banda, el MACBA sosté que "de cap manera l'obra, ni el museu" avalen aquesta teoria. A través d'un comunicat, asseguren que la menció que l'artista fa en l'obra sobre la reivindicació de Cristòfor Colom com a català per part de Jordi Bilbeny és plantejada "des de la incredulitat".

 
 

Comentaris (17)
Colom català Fa 3 mesos
En els llibres de Jordi Bilbeny, es pot veure clarament i sense cap dubte, que en Colom era català, en concret d'una família barcelonina. Per cert, en Colom era un gran defensor dels indis, per això, després del quart viatge, els Reis Catòlics el van fer encadenar i el van portar a la presó.
crack Fa 3 mesos
Pals, no Palos que els hi quedi clar !
Xurriaca Pallaresa Fa 3 mesos
Eus ací l'extraordinària i fonamentada tesi de què Colom era espanyolot (jg - Gombau - eres idiota)
Una Fa 3 mesos
Al que apunten les últimes investigacions és que era genovès de família catalana. Sinó no hauria pogut comandar les naus del pare de Ferran a la guerra civil catalana. La partida de naixement genovesa és una falsificació tardana a més no quadra amb les dates.
Espectador Fa 3 mesos
I això que tè a veure amb un partit polític? El raonament és aquest, es diu que és català, i per tant no espanyol, i per això salta els Cs ho denuncien. No és pot ser més ruc la veritat, així doncs reconeixen que Catalunya no és Espanya . Si haguessin dit que era murcià o càntabre haguessin protestat? Perquè?
Fat Boy Fa 3 mesos
Antes extranjero que catalan.
Roc SMS Fa 3 mesos
La dita és abans moro que castellà
Joan Jaume Fa 3 mesos
Per sort Colom no era de Ciudadaños !
Joan Fa 3 mesos
Colom (cat) = Palomo (cast) = Colombo (ital.), aquests cognoms s’originarien vers la definició de l’ocell que podem veure pels carrers. Colón (cast) és un defecte de no saber pronunciar la ‘m’ a final de paraula tan habitual com és en el llatí, llengua de la qual en sortiren les anteriors. En castellà és prou curiós que tot el que refereix al personatge s’escrigui amb ‘m’ com ‘colombino’,’ colombina’, fins a ‘Colómbia’.
Els inquisidors ja fan fàstic, però si a més són IGNORANTS.... Fa 3 mesos
Volen implantar una "moral" de ximples, curts de sinapsis, ratllats del groc, mala gent, girats i regirats de corrípies???
joanr Fa 3 mesos
Des de la incredibilitat? Per al MACBA és increïble que Colom fos català? Qui dirigeix aquest museu? algun espanyolista? El que sí que és increïble és que el MACBA declare aquesta bestiesa.
INOCENT Fa 3 mesos
Las proximas dels Css sera declarar a tot el mon que la terra es plana
Xavier Fa 3 mesos
Els de Cs són especialistes en crear polèmiques i en generar mals entesos. Són gent dolenta.
pep Fa 3 mesos
Com que els de ciudadanos son anticatalans us fa rabia que Colom fos català. Pues us tuqueu el nas.
jg Fa 3 mesos
gombau ets idiota....
Anton Fa 3 mesos
It I tu curt de Gàmbia O sigui ignorant,. Si saps de lletra llegeix home i veuras
Quinto Máximo Fa 3 mesos
Quina base històrica tenen ells per dir que no ho era?
JordiP Fa 3 mesos
Doncs una base molt millor que la de la historiografia clàssica que afirma que Colón era venecià. Fins i tot la National Geographic Society ha gastat na fortuna tractant deconfirmar l'origen de Colón i no se'n ha sortit: només ha aconseguit reforçar les sospites sobre l'origen català de l'Almirall. Cosa que, per cert, ja avançava el peruà Ochoa el 1912.
X*2 Fa 3 mesos
Son ben burrus aquests feixistes, no se com hi ha gent que vota aquestes merdes
Gombau Fa 3 mesos
He llegit diferents llibres i articles sobre l'assumpte Colom català i em sembla que hi ha arguments històrics seriosos i de molt de pes a favor de tal tesi. És qüestió de temps que la historiografia universitària d'arreu del món acabi abraçant, com a plenament demostrada, la tesi que Colom era català.