El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs denúncia una despesa de 35.000 euros del Govern en viatges al febrer per anar al judici de l’1-O
  • CA

El diputat de Cs Nacho Martín ha denunciat aquest dimecres que el Govern va destinar 35.000 euros al febrer passat en viatges a Madrid perquè els diferents membres de l’executiu anessin a “donar escalf als seus amics” en el judici contra l’1-O al Tribunal Suprem, en referència als processats pel referèndum. El Govern ha facilitat la informació a Cs després que el partit taronja demanés el detall de la despesa dels viatges que es van fer el primer mes de judici.

Martín ha assegurat que els presos polítics “no haurien de ser prioritat” pel Govern i ha denunciat que els viatges es paguessin “amb els diners de tots els catalans”. “El que fan —ha afegit— és treure diners dels catalans per fer una política partidista i sectària”. El diputat taronja ha lamentat que, en canvi, no hi hagi diners per acabar amb les llistes d’espera o els barracots a les escoles.

Per Cs aquesta despesa és “absolutament indignant i indecent” perquè serveix per “pagar les seves festes, que no són coses que interessin al conjunt dels ciutadans”. Martín ha demanat las membres del Govern que facin “autocrítica” i ha afirmat que els catalans han de conèixer aquesta informació, que hauria de generar “indignació”. El partit taronja reclamarà conèixer la despesa que s’ha fet sota el mateix concepte els mesos març, abril, maig i juny.

Cs ha acusat el Govern de “patrimonialitzar les institucions”, com el fet que el ple del Parlament se celebri dijous i no aquest dimecres com és costum perquè els partits independentistes volien assistir al judici a Madrid. A banda, Martín també ha criticat la portaveu del Govern, Meritxell Budó, per la polèmica sobre l’ús del castellà en una roda de premsa. L’actitud de Budó, ha dit  Martín, denota el tarannà “totalitari” del Govern.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa