Cs demanarà la dimissió de Batet si la Mesa del Congrés no suspèn els presos polítics

Girauta acusa la presidenta de la cambra baixa de ser "còmplice" dels "colpistes" i afirma que demanar un informe als lletrats és "inadequat"

El diputat de Cs Juan Carlos Girauta ha avisat que el partit taronja demanarà "formalment" la dimissió de la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, si a la reunió de divendres la Mesa de la cambra baixa no suspèn els presos polítics que van ser elegits diputats el 28-A. Girauta ha acusat Batet, i també Pedro Sánchez, de ser "còmplices" dels "colpistes" i ha argumentat que demanar un informe als lletrats sobre la suspensió és "inadequat". Segons el diputat del partit taronja, amb la decisió de retardar la suspensió, la presidenta del Congrés "agenolla la democràcia espanyola" davant dels independentistes i "interfereix en el procediment judicial" contra els parlamentaris presos al Tribunal Suprem. Girauta ha insistit que resulta "imperatiu" suspendre Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull i ha afirmat que "el mandat legal és clar".

Girauta ha condemnat que a la reunió d'aquest dijous no se'ls hagi suspès ja i ha dit que el Suprem ja va deixar clar que no hi havia ombra de dubte, en la interlocutòria del 14 de maig. Segons Cs, la suspensió és "obligada" i la decisió s'hauria d'haver pres la mateixa tarda de la sessió de constitució del Congrés. Girauta ha criticat que "cada minut que passa" en què els diputats presos "cobren el sou públic" és "una humiliació al poble espanyol".

 
 

Comentaris