Cs demana tombar d’immediat la ILP per la independència

Considera que seria un instrument "per cometre els més greus atacs" contra l'ordre constitucional

El grup parlamentari de Cs ha dirigit aquest divendres un escrit a la Mesa del Parlament demanant que la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per declarar la independència, el contingut de la qual va avançar ‘El Món’, s’abordi dimarts a la propera reunió de l’òrgan rector de la cambra per tal de tombar-la de forma immediata. El partit taronja argumenta que el Tribunal Constitucional ja va dictaminar la nul·litat de la DUI del 2017 i recorda que els incompliments dels requeriments del tribunal ja han desencadenat investigacions i acusacions penals de membres de la Mesa.

L’escrit de Cs apunta que la ILP que s’ha registrat és “idònia per ignorar i eludir els pronunciaments” del TC perquè habilita “una injustificada via de fet perquè el Parlament torni a ser instrumentalitzat per cometre els més greus atacs contra el nostre ordre constitucional”. Cs vol que la iniciativa es porti a la Mesa del Parlament aquest dimarts i així “sigui degudament no admesa a tràmit”.

 

Document

Cs sol·licita tombar la ILP per declarar la independència

 

Comentaris (11)
Lleis injustes Fa 7 mesos
Ho ha dit el TEDH. Les lleis elaborades pel Parlament el setembre del 2017 són lleis injustes i, per tant, han de ser desobeïdes. Les lleis que impedeixen l'autodeterminació d'una regió no són injustes. Qui diu si una llei és justa, injusta i com s'ha de desobeir?.
"Quant las lleis son injustes, es tenen de desobeir"..Thomas Jefferson... Fa 7 mesos
Es pregunto,..els catalans i catalanes no regionalistes, som propietat d'Espanya i els Borbons?....No podem lliure i democràticament decidir com i que volem ser?,....altres molts territoris de Europa varen decidir que volien ser Estat, i per ser-ho varen escoltar al seu poble, no als que els hi feien de amos, i els amenaçaven.....cap Constitució pot esdevenir una presó per cap poble.......
Son pur feixisme Fa 7 mesos
Aquests de cs ven incomplir les lleis, fins i tot prohibint el dret a la pataleta.
RFS Fa 7 mesos
!! Vascos temblad !!! se os acaba el chollo del CUPO !!!
AntiColono Fa 7 mesos
los colonos como siempre en defensa de la caspa y en contra de la gente.....
X*2 Fa 7 mesos
La dictadura borbónico-franquista vol continuar reforçant la dictadura per medi d'aquests feixistes
republica Fa 7 mesos
no hijos no, ni parlar-ne. Els anhels del poble de Catalunya, no és paralitzaran mai, i més si ho exigeixen els fasc'stas de ciudadanos, creats per destruir Catalunya, el català i la democràcia.
fideli Fa 7 mesos
tot el que no sigui treballar per la República és col•laboracionisme Vichy
Pepe Fa 7 mesos
Les ILP estan prohibides en democràcia?
Claravalls Fa 7 mesos
Visca la ILP....el poble vol la independència,millor avui que demà. Ppsoecsvox són els fills de l'assassí Franco. Fora tots els immigrants espanyols inadaptats de Catalunya. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República.//*//
Aquest no és el camí Fa 7 mesos
Qualsevol independentista amb un mínim d'intel·ligència sap que ara, una DUI no té cap mena de viabilitat i a més seria contraproduent. Els que es dediquen a marejar la perdiu, més valdria que fessin coses útils en comptes de perdre el temps fent propostes inviables.
Jo Fa 7 mesos
Coses útils com ara què?