El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs defensa la necessitat de “desallotjar” els partits independentistes del Govern
  • CA

El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha negat aquest dijous que el procés independentista es pugui frenar amb una ampliació del finançament del Govern a la Generalitat, i ha criticat les “ocurrències i frivolitats” com la plurinacionalitat que proposa el PSOE, ja que són “sempre perilloses“.

 

En una entrevista a RNE, Villegas ha explicat que, sota el punt de vista del seu partit, hi ha dues vies per frenar el moviment independentista: “l’Estat de Dret i plantejar una alternativa que competeixi amb ells”, ha afirmat. Ha defensat la necessitat de “desallotjar” els partits independentistes del Govern i ha criticat la idea que un nou model de finançament autonòmic hagi de debatre’s “pensant en els separatistes”, la qual cosa ha qualificat de “disbarat”.

El secretari general de la formació ‘taronja’ creu que “hi ha poc a dialogar” atès que, al seu judici, “El Govern ja ha demostrat el que vol, vol saltar-se la llei”. En aquest sentit, aposta per la celebració d’unes eleccions autonòmiques després del 2 d’octubre, en les quals els partits de l’actual oposició a Catalunya (PP, Ciutadans, PSOE i Podem) “haurien de marcar aquesta unitat”.

 

Així, ha instat el PSOE i Podem a pronunciar-se: “El PSOE seria bo que tingués clar cap a on ha d’anar, ha d’aclarir-se”, i ha afegit que, quan s’hagin produït i siguin els partits els qui hagin de posar-se d’acord “cadascú” s’haurà de “retratar”. Així, sosté que l’aritmètica és “una gran aposta” de la qual “segurament” la líder de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, seria la més votada, després de la qual cosa “caldria veure què fan els altres”. “Lluitarem per un Govern no separatista i ens deixarem la pell en això”, ha asseverat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa