El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs avisa Casado que sense l’aforament “ja estaria imputat” pel cas del seu màster
  • CA

 

El secretari general de Cs José Manuel Villegas ha avisat aquest dilluns al nou líder del PP, Pablo Casado, que sense l’aforament ja estaria imputat pel cas del màster. El diputat ha assegurat que és una “situació greu” i que s’està investigant si hi ha hagut “tracte de favor” a determinats polítics. En aquest sentit, el dirigent de Cs ha recordat que “si el bipartidisme no hagués evitat els aforaments al Congrés dels Diputats, Casado estaria previsiblement imputat”. Per altra banda, Villegas ha reclamat que la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, “doni explicacions” al Congrés sobre què pensa fer el govern espanyol a Catalunya sobre “l’ocupació d’espais públics per part dels separatistes amb símbols que fan que els espais que haurien de ser de tots, estiguin segrestats pels separatistes independentistes”. En aquesta línia, Villegas ha subratllat que li volen demanar “si pensa fer alguna cosa perquè es compleixi la llei”.

 

Després que la jutgessa del màster de Casado hagi demanat al Suprem que l’investigui perquè veu indicis de delicte, el diputat de Cs ha assegurat que des del seu grup polític “creuen que aquesta és una prova més que cal acabar amb els aforaments” i ha recordat que en algunes Comunitats Autònomes ja han aconseguit eliminar aquest “privilegi” per exercir un càrrec públic. D’aquesta manera, Villegas ha explicat que “no tenen suficients diputats per reformar la Constitució” però que buscaran suport perquè es pugui impulsar aquest canvi “exprés i consensuat” a tot l’Estat. En aquesta línia el dirigent ha afirmat que “si el PP i el PSOE es van posar d’acord per reformar la Constitució en dues setmanes, des del seu grup polític també ho poden aconseguir” i en aquesta línia Villegas ha afirmat que “reimpulsaran la iniciativa a partir de setembre per buscar suport amb altres partits”.

 

Per altra banda, el diputat de Ciutadans ha reclamat que es “compleixi la llei” respecte dels símbols que consideren polítics i que apareixen a espais públics a Catalunya. Villegas ha apel·lat, així a la sentència del TSJC per a Sant Cugat i ha assegurat que des de Cs “faran campanya per alliberar a Catalunya els espais públics ocupats pels independentistes”. En aquest sentit, Villegas ha assegurat que “seguiran amb les instàncies que ja han presentat” i que “aniran retirant els símbols que només son d’alguns”. En aquesta línia, el diputat ha afirmat que “Catalunya es mereix que els espais siguin de tots”. Finalment, des de Cs han recordat que “ningú està per sobre la llei” i han reclamat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que torni a aplicar l’article 155 a Catalunya si el sobiranisme manté els seus plantejaments.

 

“Destitució de Colau com a regidora de Seguretat”

 

Des de Cs, junt a altres grups de l’oposició, han demanat una comissió extraordinària de l’Ajuntament de Barcelona pel proper dimecres on exigiran a l’alcaldessa, Ada Colau, la seva destitució com a regidora de Seguretat. En aquest sentit, el secretari ha declarat que “Barcelona està patint uns dies complicats” i que “s’està vivint una greu crisi de seguretat ciutadana”. El diputat de Cs ha fet aquesta declaració en referència al problema dels manters a la ciutat i ha criticat que “hi hagi comerciants aplicant la llei i que després hi hagi màfies que no la compleixin”. Finalment, Villegas ha assegurat que “aquestes situacions han derivat a situacions violentes” a la capital catalana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa