Cs afirma que Baiget "reconeix en públic" el que el Govern "diu en privat"

Roldán demana al Govern "que tregui les lleis amagades al calaix"

 

La diputada de Cs Lorena Roldán ha afirmat que el conseller d'Empresa, Jordi Baiget, "reconeix en públic el que el Govern diu en privat: que l'1-O no hi haurà referèndum". Roldán ha valorat així les declaracions de Baiget a 'El Punt Avui' afirmant que el que potser s'acabarà fent és un 9-N. Per a Roldán, les paraules d'una persona "autoritzada" dins del Govern demostren la "crisi interna" que existeix i augura que no podran acomplir el seu objectiu. D'altra banda, ha demanat al Govern "que tregui les lleis amagades al calaix, que vingui al Parlament i que permeti el debat sense silenciar l'oposició". La diputada ha considerat que les normes al voltant del referèndum s'han de donar a conèixer als diputats "al ple del Parlament i no a través dels mitjans de comunicació".

Sobre els actes que tindran lloc aquest dimarts per explicar el referèndum de l'1-O, Roldán ha lamentat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, no convoquin actes per parlar de la lluita contra la corrupció o acabar amb els barracons i que, per contra, facin "actes com si fossin de l'ANC". 

 

 

D'altra banda, ha celebrat que el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries (CGE) "dona la raó a Cs i reconeix que l'Agència de Ciberseguretat s'excedeix en les seves competències". El dictamen ha avalat que l'Agència tingui per objecte garantir la ciberseguretat al "territori de Catalunya"; és a dir, no només en els actius públics de la Generalitat sinó també a ajuntaments, ciutadans o empreses. La diputada ha lamentat que ni Puigdemont ni Junqueras "no en fan cas" del CGE, "tot i ser un òrgan designat per ells". 

 

 

Roldán ha dit que "el dictamen del CGE reconeix que la Llei de Ciberseguretat s'excedeix en les seves competències", però "Puigdemont i Junqueras no en fan cas, tot i ser un òrgan designat per ells".

 

Comentaris