El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs afirma que Baiget “reconeix en públic” el que el Govern “diu en privat”
  • CA

 

La diputada de Cs Lorena Roldán ha afirmat que el conseller d’Empresa, Jordi Baiget, “reconeix en públic el que el Govern diu en privat: que l’1-O no hi haurà referèndum”. Roldán ha valorat així les declaracions de Baiget a ‘El Punt Avui’ afirmant que el que potser s’acabarà fent és un 9-N. Per a Roldán, les paraules d’una persona “autoritzada” dins del Govern demostren la “crisi interna” que existeix i augura que no podran acomplir el seu objectiu. D’altra banda, ha demanat al Govern “que tregui les lleis amagades al calaix, que vingui al Parlament i que permeti el debat sense silenciar l’oposició”. La diputada ha considerat que les normes al voltant del referèndum s’han de donar a conèixer als diputats “al ple del Parlament i no a través dels mitjans de comunicació”.

Sobre els actes que tindran lloc aquest dimarts per explicar el referèndum de l’1-O, Roldán ha lamentat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, no convoquin actes per parlar de la lluita contra la corrupció o acabar amb els barracons i que, per contra, facin “actes com si fossin de l’ANC”. 

 

D’altra banda, ha celebrat que el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries (CGE) “dona la raó a Cs i reconeix que l’Agència de Ciberseguretat s’excedeix en les seves competències”. El dictamen ha avalat que l’Agència tingui per objecte garantir la ciberseguretat al “territori de Catalunya”; és a dir, no només en els actius públics de la Generalitat sinó també a ajuntaments, ciutadans o empreses. La diputada ha lamentat que ni Puigdemont ni Junqueras “no en fan cas” del CGE, “tot i ser un òrgan designat per ells”. 

 

Roldán ha dit que “el dictamen del CGE reconeix que la Llei de Ciberseguretat s’excedeix en les seves competències”, però “Puigdemont i Junqueras no en fan cas, tot i ser un òrgan designat per ells”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa