El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs adverteix que el seu acord amb Sánchez és incompatible amb concessions a ERC
  • CA

El portaveu de Cs al Congrés, Edmundo Bal, ha advertit aquest dimarts que l’acord assolit entre la seva formació i el govern espanyol per a la pròrroga de l’estat d’alarma fins el 7 de juny és “incompatible” amb “qualsevol concessió” a les formacions independentistes per sumar els seus vots. “És una via o una altra”, ha assegurat respecte a un possible pacte amb ERC, perquè “és inadmissible que en aquesta situació ara es pugui posar sobre la taula la mesa de negociació” sobre el futur polític de Catalunya.

Segons Bal, amb aquest acord Cs demostra que és un partit “útil” que evita “xantatges” dels independentistes. L’executiu espanyol tenia la possibilitat de pactar amb Cs o assolir una entesa “inadmissible” amb ERC, ha dit, i Cs ha evitat que els republicans aprofitin “aquesta situació dramàtica per obrir la mesa de negociació per parlat d’autodeterminació i de presos polítics” que són “coses que no salven vides, ocupació, i que no són d’interès general per als espanyols”.

L’entesa entre Cs i el govern espanyol, ha sentenciat, “salva vides” i “evita que ningú s’aprofiti políticament de la dramàtica situació que pateix la societat espanyola”. “Avui, un dia més, Cs ha demostrat que és un partit útil que pensa en els espanyols per sobre de qualsevol altra cosa”, ha afirmat. Bal també ha celebrat que l’executiu hagi fet marxa enrere en la seva intenció de plantejar una pròrroga de més d’un mes i s’hagi avingut a fer-la de només 15 dies, fins el 7 de juny”.

Malgrat les crítiques per l’estratègia d’acostament al govern de Sánchez adoptada per Inés Arrimadas, Bal s’ha mostrat convençut que cap dels 10 diputats de Cs al Congrés trenqui la disciplina de vot. No ha volgut comentar les “opinions de gent que ja no està al partit” com és el cas de Juan Carlos Girauta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa