Cs admetrà que Valls inclogui independents a la llista de Barcelona si accepta ser el cap de llista

Villegas creu que molts votants del PSOE veuen una "traïció" en els pactes de Sánchez

 

El secretari general de Ciudadanos (Cs), José Manuel Villegas, ha indicat que, si l'exprimer ministre de França Manuel Valls accepta concórrer per a l'Alcaldia de Barcelona amb Cs, la formació admetrà que inclogui independents en la seva llista. "Volem guanyar Barcelona i, per tant, farem la millor llista, la millor candidatura", ha apuntat Villegas, qui creu que, per aquest motiu, "no hi haurà problemes" que Valls faci la seva pròpia llista amb persones que no pertanyen al partit taronja. "En això, Cs mai no planteja cap problema", ha postil·lat.

 

Colau, "etapa negra per a Barcelona"

 

Al seu judici, el govern de l'actual alcaldessa, Ada Colau, està sent una etapa "negra" per a la ciutat. Així s'aprecia per les "tensions" que estan tenint lloc a Catalunya. Per aquest motiu, ha remarcat que és "fonamental" per a la formació taronja presidir l'ajuntament de la capital catalana. "Comptar amb Valls seria un luxe i un reforç important per a nosaltres, i, per tant, esperem que la seva decisió de presentar-se amb Cs", ha explicat. D'aquesta forma, ha afegit Villegas, "els constitucionalistes" i "els europeistes" podran "aconseguir" Barcelona de mans dels "populistes".

 

"És aviat" pera altres fitxatges

 

 

En aquest context, en ser preguntat per altres possibles fitxatges per a les eleccions municipals de 2019, ha assenyalat que, encara, "és d'hora" i que, a principis de gener, començaran a "confeccionar" les llistes. En aquest moment, ha remarcat, començaran amb les primàries i amb la creació d'aquests equips. Segons ha detallat, aquestes llistes podran incloure caps que no siguin militants de Cs. De fet, aquesta és la "voluntat" de la formació taronja: "Seguir sent un partit obert". D'aquesta forma, ha afegit Villegas, es podrà "portar talent" i convidar a l'actiu a gent "de la societat civil".

 

A més, ha destacat que, en el cas d'Andalusia -on ja estan definits els cap de llista-, "de les vuit circumscripcions, quatre dels noms un són independents". "No pertanyen al partit, però han demostrat la seva voluntat i el seu compromís per donar suport a aquest projecte de canvi", ha aclarit.

 

Comentaris