El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs acusa TV3 de posar en risc la salut dels catalans per entrevistar Canadell
  • CA

Ciutadans rebla el clau, i ara acusa TV3 de “fer publicitat enganyosa i de posar en risc la salut dels catalans”. Per quina raó? Perquè el FAQS va entrevistar el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, que durant la seva intervenció va presentar una mascareta prototipus que el Consell de Cambres de Catalunya havia proposat. La diputada de Cs Sonia Sierra ha dit en la sessió de control de la CCMA que TV3 i el seu director, Vicent Sanchis, utilitzen el mitjà per “promocionar productes d’empreses separatistes –en referencia a la Cambra de Comerç de Barcelona-, no homologats i que posen en risc la salut dels catalans”. A més, Sierra ha preguntat a Sanchis quants diners ha cobrat la televisió per fer aquesta publicitat.

En el torn de resposta, Sanchis ha deixat en evidència Cs remarcant els criteris periodístics per fer l’entrevista al FAQS perquè es preveu una caiguda del PIB del 8,8% i “és rellevant el punt de vista de les cambres”.

Després Cs ha tornat a la càrrega i ha preguntat a Sanchis quant de temps trigarà a “fer fora” Pilar Rahola, que col·labora en dos programes de TV3. La resposta de Sanchis, contundent: “No ho sé, li preguntarem al director de La Vanguardia, que la considera un dels seus puntals i referents. I nosaltres a TV3 la considerem una analista important, però no un puntal. I hi ha altres analistes que pensen com vostès”.

Poca estona després, a preguntes del TOT Barcelona en una roda de premsa telemàtica, Canadell ha replicat extensament a l’acusació de Cs, que ha qualificat de “gratuïta” i que considera que només vol erosionar la imatge de les cambres, “que treballen amb la confiança de l’empresariat que les ha escollit”. “Em sorprèn que Cs parli només de la MaskCat, quan en molts llocs, incloses farmàcies, es venen mascaretes de tot tipus no homologades, perquè no totes ho són”, ha dit. També ha aclarit que el procés d’homologació està en marxa.

Canadell ha assegurat que la MaskCat està “dissenyada amb ajut experts sanitaris, que duen que és molt millor que algunes de les mascaretes que s’estan venent“. I, a més, “està dissenyada expressament per al virus de la Covid-19, que només es transmet per gotes dels esternuts i de saliva que escampem al parlar i a través de les mucositats i els teixits mucosos i conjuntius. De manera, que cal protegir les tres vies, boca, nas i ulls. Qualsevol barrera física que impedeixi l’impacte en aquests tres punts, com és el cas de la MaskCat, és 100% vàlida, sempre que no sigui en un àmbit hospitalari, on hi ha una concentració més alta de virus”.

L’altre factor pel qual ha defensat el producte impulsat pel Consell de Cambre és el preu. “Està pensada perquè sigui molt econòmica i per evitar abusos en els preus que hi va haver a l’abril, amb mascaretes de fins a 6 i 7 euros. La MaskCat està registrada al consell i hem marcat un preu màxim d’entre 0,5 euros i 2 euros, segons el model i la quantitat que es compri. I quan hi hagi més volum de producció i venda encara esperem abaixar més els preus”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa