Cs acatarà la resolució sobre Puigdemont però podria recórrer-la si dona la raó a Junts

Carrizosa vol que el Parlament voti la destitució de Núria Llorach per "coaccionar" els directius de TV3 i Catalunya Ràdio

Cs acatarà el que decideixi la justícia sobre la candidatura europea de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, però no descarta recórrer la resolució si dona la raó als independentistes. El portaveu al Parlament, Carlos Carrizosa, ha dit que es reserven aquest dret si la sentència no és ferma. "Quan algú no se sotmet a la jurisdicció espanyola ens sembla d'absoluta lògica que no pugui representar Espanya, però si es fa cas a la interpretació de la fiscalia nosaltres sí que acatarem la sentència, no farem com el món independentista", ha apuntat des de Mataró.

 

A parer de Carrizosa, algú que "està treballant contra el seu país i que ha volgut liquidar Espanya no pot representar-la en unes llistes europees". El portaveu de Cs ha subratllat que Puigdemont "està fugat de la justícia i ni tan sols és un pres que està sotmès a la jurisdicció espanyola". Malgrat això, si finalment la justícia no els dona la raó, ha assegurat que des de Cs acataran la decisió, al contrari del que fan els independentistes, ha continuat, que "s'arroguen com un triomf quan la justícia els dona la raó i si no diuen que està manipulada i és una farsa". En tot cas, en funció de la resolució judicial, Cs es reserva el dret a recórrer si la sentència no és ferma.

 

 

Carrega contra Llorach per les declaracions de Gordillo

 

D'altra banda, Carrizosa també ha aprofitat per anunciar que plantejaran una iniciativa perquè el Parlament voti la destitució de Núria Llorach per "amenaçar per escrit" els directius de TV3 i Catalunya Ràdio perquè emetessin anuncis del referèndum. "Aquesta senyora va fer això perquè la van posar per fer això al capdavant de la CCMA, perquè tenia el carnet de CDC o com es digués el partit quan la van proposar", ha criticat. Carrizosa ha constatat que Llorach va "coaccionar" per utilitzar els mitjans públics no només "com una eina de propaganda política", sinó també "com un engranatge d'una trama delictiva". Segons el portaveu de Cs al Parlament, en qualsevol país democràtic es destituiria un directiu "que ha coaccionat d'altres per cometre una il·legalitat". 

 

També ha volgut referir-se a la polèmica per la concessió de la Creu de Sant Jordi a l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert, "que s'ha distingit pels seus tuits i expressions xenòfobes, racistes i supremacistes". Cs ha demanat la compareixença del president de la Generalitat i també vol regular per llei que no es puguin atorgar aquest tipus de condecoracions a persones que han fet aquest tipus de comentaris.

 

Comentaris