El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs a Torra després de ser citat davant el TSJC: “Es comença així i s’acaba fugit a Waterloo”
  • CA

La diputada de Cs al Parlament Lorena Roldán ha advertit al president de la Generalitat, Quim Torra, que pot acabar com el seu predecessor Carles Puigdemont, després que l’hagi citat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC): “Compte, perquè es comença així i s’acaba fugit de la Justícia a Waterloo”. En roda de premsa aquest divendres, ha afirmat que aquesta citació com a investigat per presumpta desobediència davant l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar llaços grocs dels edificis públics demostra que Torra “està inhabilitat per ser el president de tots els catalans”.

 

Roldán ha criticat que el president del Govern “no deixa d’avergonyir milions de catalans” i ha preguntat si farà el mateix davant les eleccions municipals i europees del 26 de maig. “Pensa complir amb la llei o pensa continuar desobeint i asfixiant tothom amb simbologia partidista i ens obligarà a anar un altre cop a la JEC per denunciar aquesta situació? Potser l’hem de tornar a veure davant la Justícia declarant per desobediència”, ha avisat. I ha criticat que “ningú del Govern no hagi sortit a condemnar el tuit xenòfob, racista i supremacista” que l’expresidenta del Parlament Núria de Gispert va incloure en el seu Twitter, i que reproduïa aquest tuit en cadena: “Juan Carlos Girauta a Toledo, Inés Arrimadas a ‘Madriz’, Enric Millo a Andalusia i Dolors Montserrat a la UE”, amb la imatge d’una entitat de productors de porcí i l’encapçalament ‘Catalunya augmenta les exportacions’.

 

La diputada de Cs veu “intolerable” que Torra doni la polèmica per resolta i descarti retirar-li la Creu de Sant Jordi, encara que no se sorprèn perquè, segons ella, Torra i De Gispert opinen el mateix, fent referència als articles que va publicar el president abans d’arribar al càrrec i que Cs considera supremacistes. Ha recordat que són “tuits reiterats” perquè no és la primera vegada que De Gispert fa publicacions semblants en el seu compte de Twitter, i que per aquest motiu va ser reprovada pel Parlament. A més, ha anunciat que, “davant la gravetat de l’assumpte”, Cs elabora des d’aquest divendres una proposició de llei per regular a qui es concedeix la Creu de Sant Jordi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa