El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Crítiques i mobilitzacions a la sentència del Suprem
  • CA

La Candidatura per la Unitat Popular (CUP) ha estat una de les primeres formacions polítiques que han reaccionat a les tres sentències del Tribunal Suprem que s’han conegut avui i que imposen el castellà com a llengua vehicular a les escoles catalanes acabant amb el model d’immersió escolar vigent des de fa 30 anys.

Per mitjà d’un comunicat de premsa, el partit independentista ha assegurat que les sentències “són un atac contra el poble català, la seva llengua i contra el seu sistema educatiu”, fet que considera “un greu i perillós retrocés democràtic”.Com a resposta, les CUP convoquen a una manifestació aquest dimecres a les 20h a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, per “denunciar novament la imposició dels tribunals espanyols i reivindicar la independència dels Països Catalans”.

Per altra banda, Convivencia Cívica Catalana (CCC) ha assegurat aquest dimarts que s’apropa el “principi de la fi del sistema d’immersió lingüística”, així com la restauració del principi de legalitat en la llibertat lingüística, després que el Tribunal Suprem (TS) hagi ordenat a la Generalitat adaptar el seu sistema d’ensenyament a la “nova situació creada” per la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, que va considerar el castellà com a llengua vehicular.

Mentrestant, des de la Plataforma per la Llengua, Teresa Casals, membre de la junta de l’entitat, ha valorat aquestes sentències com “greus per al català” i ha demanat “fermesa” al pròxim govern de Catalunya per defensar la llengua. Casals ha recordat que la Unió Europea i organismes internacionals avalen els nivells de competència lingüística dels alumnes de Catalunya. Des de la Plataforma no descarten mobilitzacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa