El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els crítics d’ERC repten a la direcció a fer una altra consulta amb l’acord de Sánchez
  • CA

Els ortodoxos d’ERC resisteixen. El Col·lectiu Primer d’Octubre, que reclama posar en valor el mandat del referèndum i la unilateralitat, ha desplegat tots els seus efectius per tenir veu propi en el congrés de la formació celebrarà el proper 21 de desembre.

 

Amb aquest objectiu presentarà una esmena a la totalitat a la ponència política i un projecte d’estatuts per donar corda a la unilateralitat. Tot i aquesta jugada estratègia, els rebels republicans no deixen de banda la tàctica i aquesta s’escau amb la consulta que ERC farà a la miliància per ajudar a decidir si la formació investeix Pedro Sánchez.

 

En una roda de premsa aquest migdia a l’Ateneu Barcelonès, tant Xavier Martínez com Joan Puig, portaveus del col·lectiu, han defensat el “sí” a la consulta per “dir no a Sánchez”. “Segurament la militància dirà que en primera instància es voti no”, apunten fer prospectiva. Ara bé el que sí reclama el Col·lectiu és que si es donés el cas que Sánchez i el grup parlamentari d’ERC arribessin a un acord, aquest es posi a “consulta de la militància”. “No volem un Zapatero II”, comparen els portaveus.

 

Segons els crítics, la taula de negociació famosa que es planteja ha de tenir contingut polític. Una posició que passa per constatar on “neix el conflicte polític”. Per tant, un acord que contempli el mandat del Primer d’Octubre i com implementar-lo políticament.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa