El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cristina Manresa serà la primera dona número 2 dels Mossos
  • CA

Nous canvis a l’estructura dels Mossos d’Esquadra. Aquest dijous, el Director General de la Policia, Andreu Martínez, i el Comissari en Cap, Eduard Sallent, han comunicat els destins als sis comissaris i a la comissària de la darrera promoció. Una de les novetats és que per primera vegada en la història del cos una dona assumeix el càrrec de cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central. Fins al moment era cap de la Regió Policial Metropolitana Nord. El conseller d’Interior, Miquel Buch, va decidir substituir a principi de setmana el cap dels Mossos d’Esquadra, Miquel Esquius, que serà nomenat nou cap de la Regió Policial Pirineu Occidental per petició expressa d’ell.

D’altra banda el comissari Ferran Lopez juntament amb el comissari Xavier Creus formaran part de la nova estructura de Prefectura. David Boneta continuarà essent el cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central. Rafel Comas tornarà a ser cap de la comissaria general d’Investigació Criminal, un càrrec que va ocupar del maig del 2017 al juliol del 2018. El cap de la comissaria d’Informació serà Xavier Porcuna, el de la Tècnica i de Planificació de la Seguretat serà Jordi Ferret, de Relacions Institucionals serà Josep Codina i el de la Divisió d’Afers Interns serà Jaume Garcia Valls.

Al capdavant de la Regió Policial Camp de Tarragona hi haurà Josep Maria Estela, a la Regió Policial Central Josep Lluís Rosell i a la Regió Metropolitana Nord Sergi Pla. La comissària Marta Fernández serà sotscap de la Comissaria general d’Investigació Criminal i Alicia Moriana sotscap de la Regió Policial Metropolitana Nord. La Prefectura de la Policia ha establert com a prioritat, i així ho ha comunicat avui als Comissaris, orientar tota l’organització al servei de la base. També com a objectius clau, “millorar els actuals sistemes de treball, les mesures que afavoreixin la igualtat de gènere, la lluita vers els delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual així com la millora en l’atenció de les víctimes d’aquest i qualsevol tipus de delicte”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa