El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Criden a “comunistes, socialistes i anarquistes” a defensar la “unitat d’Espanya”
  • CA

 

La coordinadora Recortes Cero ha emès un manifest contra el referèndum de l’1-O assegurant que es tracta d’una “estafa antidemocràtica” perquè l’objectiu real és “crear les condicions per fer una declaració unilateral d’independència”. La plataforma fa una crida a “comunistes, socialistes, anarquistes i lliurepensadors” a defensar “la unitat solidària del poble treballador de les nacionalitats i regions d’Espanya”.

 

Segons aquesta plataforma el referèndum no compleix “el més mínim requisit democràtic, ni temps ni mitjans de comunicació per abordar un debat que permeti expressar totes les opcions i a cada ciutadà decidir conscientment”. D’acord amb aquesta organització les forces sobiranistes estan “utilitzant una exigua majoria parlamentària per imposar un projecte a la majoria social catalana que el rebutja”.

Davant d’aquesta situació, Recortes Cero diu que defensa “la unitat del poble de les nacionalitats i regions d’Espanya” davant “dels Puigdemont i Mas”, a qui acusen de voler dividir i “aixecar murs entre el poble treballador per augmentar el seus privilegis i el seu domini sobre nosaltres”. És per això que la plataforma fa una crida a la “mobilització social de l’esquerra” per defensar “la unitat solidària del poble treballador”.

 

La declaració de Recortes Cero planteja que les esquerres no han de participar en el referèndum de l’1-O i que han de manifestar públicament, “amb tot tipus d’accions”, el seu suport a la “unitat del poble treballador”. Els promotors del text comparen la independència de Catalunya amb el projecte Donald Trump de construcció d’un mur entre Mèxic i Estats Units.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa