El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Crida als sanitaris de l’Estat per votar contra la recollida del Premi Princesa d’Astúries
  • CA

L’exdiputada dels Comuns al Congrés dels Diputats i infermera Marta Sibina ha fet pública una proposta als sanitaris de l’Estat per sotmetre a votació si el col·lectiu ha de recollir o no el Premi Princesa d’Astúries que l’hereva del tro espanyol els ha concedit per la crisi de la Covid-19.

Sibina planteja que històricament molt premiats han decidit rebutjar els guardons per estar en desacord amb els governs o institucions que els l’atorgaven. En el cas dels sanitaris, Sibina considera que és un col·lectiu ampli en el qual hi haurà gent a favor i altres en contra de recollir la distinció.

És per això que la infermera proposa buscar la manera de dirimir democràticament si a l’octubre, que és quan es lliura el premi, s’hauria de fer una “plantada històrica” a la princesa Leonor. “Podríem votar en els col·legis professionals, organitzar votacions en centres sanitaris i s’haurà d’acceptar el resultat, sigui quin sigui, tenim temps per mirar d’organizar-nos”, diu Sibina en un vídeo.

L’exdiputada considera que cal rebutjar el premi perquè el concedeix “gent absolutament irrespectuosa” amb la feina dels sanitaris. “Som molts que no volem premis de lladres, una monarquia que ha aprofitat la crisi per netejar la seva imatge i amagar els seus draps bruts”, subratlla Sibina.

La infermera recorda que la corona espanyola “té diner negre” i que la fundació que atorga el premi té en el seu patronat “gent que és un perill per a la salut pública”. “Hi ha gent molt tòxica”, diu Sibina, mencionant Ana Isabel Fernández (del consell d’administració de Mapfre) o Josep Oliu (president del Banc de Sabadell), entre d’altres.

“Ens donen un premi per netejar la seva imatge a costa del nostre treball”, adverteix Sibina, que carrega contra la monarquia, “els banquers que s’enriqueixen amb la salut, polítics que es fan rics gràcies a les portes giratòries i altres que participen en trames de corrupció”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa