El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Crida prepara una “proposta d’actuació política” pels seus associats
  • CA

Moviment de tropes a la Crida Nacional. La formació que lidera Jordi Sànchez a punt de fer un canvi de rasant en el seu futur immediat. Just aquest vespre, després de la reunió del “Govern” de la plataforma, ha anunciat que “observant la precipitació dels esdeveniments polítics recents, en el curs de les pròximes setmanes el Govern de la CRIDA posarà en consideració dels seus associats una proposta d’actuació política”. Un plantejament que des del partit apunten que es podria materialitzar en un instrument electoral de cara un 2020 electoral. 

 

De fet, aquesta proposta es basa en el document estratègic aprovat per l’Assemblea Constituent d’ara fa un any. A principis de desembre, la Crida va celebrar a Barcelona la seva trobada d’assemblees territorials i sectorials per començar a definir la seva estratègia. Un conclave que ja obria la porta a formalitzar la crida com un “actor polític” i que com a tal, disposat a participar en qualsevol contesa electoral.  Avui, en la reunió ja s’ha avançat en aquest sentit. 

 

Per altra banda, la mateixa trobada de la direcció ha analitzat la decisió de la Junta Electoral Central d’inhabilitar el president Quim Torra i mantenir la inhabilitació d’Oriol Junqueras. De fet, la Crida ho titlla de “cop d’Estat”. Una situació que esperona la formació a “apel·lar a la responsabilitat de les organitzacions polítiques i socials sobiranistes a recuperar un espai comú d’acció per defensar de manera activa i determinada les nostres institucions i els drets polítics fonamentals”.”Només des de la reiteració d’aquesta confluència serà possible recuperar l’impuls per exercir de manera efectiva el dret a l’autodeterminació”, insisteixen en un comunicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa