El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Creix el caos a l’aeroport del Prat amb cues de més d’una hora
  • CA

 

L’aeroport del Prat ha superat la segona aturada de la vaga convocada pels treballadors dels controls de seguretat amb cues de més d’una hora a la T1 i de pràcticament dues hores a la T2. Els temps d’espera oficials proporcionats per Aena són de 58 minuts en el primer cas i 108 en el segon, però els passatgers asseguren que l’estona és superior.

 

Durant aquesta segona aturada –de 10.30h a 11.30h- les cues de la Terminal 1 han ocupat més de la meitat del vestíbul principal i han arribat a un dels extrems de les instal·lacions, moment en què la filera ha començat a serpentejar sobre si mateixa. Entre els centenars de passatgers afectats, s’hi mesclen casos de solidaritat amb els treballadors d’Eulen, sentiments d’indignació i d’altres de resignació. Al llarg d’aquest divendres, resten dues aturades més en el marc de la vaga dels controladors de seguretat: seran de 16.30 h a 17.30 h i de 18.30 h a 19.30 h.

 

Un passatger ha relatat a ‘El Món’ que a causa de les cues s’han viscut algunes escenes de tensió, com és el cas d’una família argentina que ha perdut un vol de Vueling cap a Roma i ha començat a escridassar el personal de la companyia aèria.

 

La reunió entre els representants d’Aena, de l’empresa concessionària del servei de vigilància dels filtres de l’aeroport (Eulen) i els treballadors han mantingut aquest divendres al matí dues hores de reunió a l’aeroport del Prat, des de quarts de deu del matí fins a tres quarts de dotze (amb un recés entremig). Un cop conclosa la trobada, les tres parts han marxat cap a la seu del Departament de Treball, on a les 13h es tornaran a trobar, aquest cop amb la mediació de la Generalitat. Abans d’entrar a la reunió que s’ha fet a l’aeroport, fonts d’Aena han manifestat a l’ACN que el gestor aeroportuari no tenia previst fer cap proposta, sinó simplement escoltar les parts.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa