Costa recorda als diputats suspesos que poden reclamar el sou

El vicepresident assegura que és la Mesa la que hauria de decidir

 

 

 

De moment, els diputats acusats per Pablo Llarena continuen sense cobrar per un entramat parlamentari provocat per diversos protagonistes. Però la situació podria canviar. Així ho ha apuntat aquest migdia el vicepresident del Parlament, Josep Costa, en declaracions a la Universitat Catalana d'Estiu, abans de participar en una conferència sobre drets i llibertats polítiques. 

 

 

Costa insisteix que la Mesa no va adoptar cap acord sobre el cobrament dels presos. En aquest moment, "no té constància que hi hagi hagut cap queixa ni cap reclamació del sou". Ara bé, el vicepresident de la cambra ha enfatitzat que si fan la reclamació, la Mesa haurà de decidir sobre si tenen dret a cobrar o no. I si, en darrera instància, considera que no ho és, hauria de decidir quin és l'òrgan competent per fer-ho. Una referència clara a la Comissió de l'Estatut del Diputat. 

 

 

Ara bé, el vicepresident del president també ha insistit que fins al setembre que entren en marxa les comissions o a l'octubre que es reinicien els plenaris, no hi haurà cap decisió, sempre que hi hagi una reclamació dels afectats.

 

 

La situació dels suspesos ha generat tensions brutals entre JxCAT i ERC que s'ha evidenciat en les darreres setmanes. Una virtual decisió de remetre la decisió a la Comissió d'Estatut del Diputats és forçar que sigui la majoria parlamentària que ho decideixi.

 

 
 

Comentaris